Gornji dio ždrijeba AO

Korda među osam, Tsitsipas preživio

Petr Korda je još tamo 1990. godine igrao finale Roland Garrosa su konkurenciji parova s Goranom Ivaniševićem. Dvije poslije se probio do finala Roland Garrosa u singlu, a onda je 1998. godine osvojio Australian Open.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gornjem dijelu ždrijeba kompletirana su dva para četvrtfinala. Karen Khachanov će igrati protiv Sebastiana Korde, dok će treći nositelj Stefanos Tsitsipas na megdan najvećoj senzaciji u tom dijelu ždrijeba, Čehu Leheckom.

Petr Korda je još tamo 1990. godine igrao finale Roland Garrosa su konkurenciji parova s Goranom Ivaniševićem. Dvije poslije se probio do finala Roland Garrosa u singlu, a onda je 1998. godine osvojio Australian Open. Njegov sin je sada izborio plasman među osam nakon dobrog nastupa u Adelaideu gdje je prepustio meč loptu Novaku Đokoviću.

Meč je trajao tri i pol sata ali je tek peti set zaključen u tie breaku. U setovima koji su prethodili završnici, gubitak servisa je značio gubitak seta, s tim da smo u trećem i četvrtom imali po dupli break.Hubert Hurkacz je imao veliku priliku kod 5-5 u petom setu, Korda je spasio dvije break lopte. U super tie breaku Hurkacz je vodio 3-1, nakon čega je Korda uzeo šest poena zaredom. Poeni su se osvajali u serijama, jedna, druga, treća ona Kordina od 7-7, do 10-7 je presudila pobjednika. Na kraju je bilo 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6 (10-7).

Khachanov je imao definitivno najmanje posla, s obzirom da je prva dva seta protiv Nishioka ostao na nuli. Tek je osvojio svoj servis u 15-tom gemu. U tie breaku je imao 4-3 i do kraja nije uhvatio poen Yoshihito. Na kraju dana smo imali poslasticu. Okršaj Tsitsipasa i Sinnera. Činilo se Grk drž meč pod kontrolom nakon što je poveo 2-0, međutim stvari su nekako počeli komplicirati na početku trećeg. Sinner napokon koristi sedmu break loptu u četvrtom gemu i ide na 3-1.

Kada je na otvaranju četvrtog seta Tsitsipas ponovo zapeo, činilo se kako bi Sinner mogao kompletirati preokret. Međutim uspio je Grk malo stabilizirati svoj servis i na kraju je breakom za 4-2 u petom otišao među osam. Sinner je definitivno propustio jako puno prilika u ovom meču, imao je čak 26 break lopti, iskoristio je samo četiri.

Kopirati
Drag cursor here to close