Veliki talent dolazi do izražaja

Tko je Lorenzo Musetti?

Da nije tenisač kako voli reći bio bi glumac, divi se Al Pacinu. Prije tri godine je završio na naslovnici talijanske verzije časopisa Esquire.
Sport / Ostali sportovi | 13. 04. 2023. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lorenzo Musetti je talijanski profesionalni tenisač. Rođen je 3. ožujka 2002. godine u Carrari, Italija. Musetti je počeo igrati tenis u mladoj dobi i brzo je privukao pozornost svojim talentom. Postao je profesionalni tenisač 2019. godine i od tada se popeo na rang-listi, trenutno se nalazi među prvih 50 igrača na svijetu.

Lorenzo živi u gradu Carrari koji je poznat po proizvodnji mramora i smješten je u blizini obale Tirenskog mora, na sjeverozapadu Italije. Iako je Musetti još uvijek mlad i živi s roditeljima, većinu vremena provodi putujući svijetom kako bi sudjelovao na teniskim turnirima i natjecanjima.

Musetti je poznat po svom all-court stilu igre i uspoređivan je s legendarnim igračima poput Roger Federera i Novaka Đokovića. Već je ostvario zapažene pobjede u svojoj mladoj karijeri, uključujući pobjede nad bivšim top-10 igračima Stanom Wawrinkom i Keijem Nishikorijem. Prošle godine je u Hamburgu sredio i Alcaraza.

Musetti je također imao uspjeha na juniorskom turniru, osvojivši naslov juniorskog prvaka u parovima na Australian Openu 2019. godine. Smatra se jednim od najperspektivnijih mladih talenata u tenisu i očekuje se da će postići veliki uspjeh u godinama koje dolaze.

Ima samo 21 godinu, za teniske stručnjake je još jedna nadolazeća mlada zvijezda. Tenis je počeo trenirati s četiri godine. Backhand je njegovo najbolje oružje. Backhand koji igra jednom rukom.
Simone Tartarini je trener s kojim Lorenzo Musetti surađuje od prvih treninga kada je imao četiri godine. Prvi servis i mentalna snaga su stvari koje Tartarini izdvaja na kojima Lorenzo mora raditi.

Njegov idol je Roger Federer, pa teniski stručnjaci već sada Musettija izdvajaju kao Švicarca dok Alcaraza video kao nasljednika Nadala. U prošloj godini je zaradio 1.4 milijuna dolara.

Prije dvije godine je imao Novaka Đokovića na konopcima, vodio je 2-0 u setovima, a onda je predao u petom. Da nije tenisač kako voli reći bio bi glumac, divi se Al Pacinu. Prije tri godine je završio na naslovnici talijanske verzije časopisa Esquire. New York je grad koji mu se posebno sviđa. Posebno Times Square, dok su Maldivi njegovo najbolje mjesto za odmor.

Izvor fotografije: Twitter / Lorenzo Musetti

Slušalice i zvučnik to je nešto bez čega ne može zamisliti svoja putovanje. Čak je jedne slušalice izgubio u avionu, prilikom odlaska u Kanadu. Na ruci se tijekom mečeva može primijetiti posebna tetovaža, otkucaj srca s teniskim reketom u sredini.

Musetti je ostvario zapažene rezultate na turniru u Monte Carlu 2021. godine, kada je napravio veliko iznenađenje pobjedom nad 8. nositeljem, Davidom Goffinom, u drugom kolu turnira. Musetti je pobijedio Goffina sa 6-0, 6-4, pokazavši sjajnu igru i učinkovitost kada je u pitanju taj njegov napadački tenis.

Nakon te pobjede, Musetti je igrao protiv Norberta Gombosa u trećem kolu, ali je izgubio u tri seta sa 6-1, 1-6, 6-7.

Izvor fotografije: Twitter / Lorenzo Musetti
Kopirati
Drag cursor here to close