Veliko iznenađenje u Monte Carlu

Musetti šokirao Đokovića

"Bojim se da ne zaplačem. Ovo je emotivna pobjeda jer je bio jako dug meč. Tri sata, puno uzbuđenja, prekid zbog kiše, preokret. Stvarno sam ponosan na sebe", rekao je Musetti.
Sport / Ostali sportovi | 13. 04. 2023. u 20:31 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lorenzo Musetti zna kako je pobijediti tenisača koji je u tom trenutku broj jedan. Prošle godine je sredio Carlosa Alcaraza u tri seta, ali ipak ova današnja pobjeda u Monte Carlu je posebna. Jer dobio je Novaka Đokovića, koji je naravno puno više od tog samog broja jedan. S druge strane, Novaku očito baš ne leži Monte Carlo.

Prije dvije godine je bolji bio Evans u dva seta, prošle godine Davidovich Fokina u tri. Posljednji put je osvojio ovaj turnir 2015. godine. Danas je protiv Musettija imao set, 4-2 u drugom i činilo se meč pod kontrolom, ali je onda tenisač iz Italije pronašao svoju igru, počeo je igrati sve bolje iz gema u gem. U pomalo nevjerojatnom setu, jer rijetko se kada događa da Novak Đoković je jednom setu izgubi pet svojih servis gemova.

Nakon 1-1 na početku trećeg seta je stigao prekid, kiša, a onda je nakon pauze na teren izašao jedan drugi Đoković. Koji bi trebao biti raspoloženiji, odmorniji, međutim on to nije bio. U jednom trenutku je Musetti uzeo deset od mogućih 12 poena. I zanimljivo, nakon silnih "breakova" u drugom setu, u trećem smo vidjeli samo jedan. Musetti je poveo 4-3, Novak je spasio tri meč lopte.

"Bojim se da ne zaplačem. Ovo je emotivna pobjeda jer je bio jako dug meč. Tri sata, puno uzbuđenja, prekid zbog kiše, preokret. Uvjeti nisu bili nimalo laki, bilo je vjetra, bilo je hladno, za razliku od prethodnih dana. Stvarno sam ponosan na sebe. Imao sam problema sa servisom, teško je u ovakvim uvjetima bilo pronaći ravnotežu. Mislim da je bilo lakše primati servis" naglasio je Musetti koji je na kraju slavio 4-6, 7-5, 6-4.

Kopirati
Drag cursor here to close