Sve je manje turnira iz 250 serije

Teniski Serbian Open odlazi u prošlost?

ATP Tour je odlučio da smanji broj turnira iz serije 250 za čak pet, tako da preuzimanje licence od nekog drugog turnira postaje malo realna opcija.
Sport / Ostali sportovi | 10. 10. 2023. u 00:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o ATP turniru Serbian Open je kako sada stvari stoje stigla do kraja. Turnir se pet puta igrao u Beogradu, četiri zaredom, nakon čega je stigla pauza od sedam godina, dok je prošle prebačen u Banja Luku.

ATP Tour je odlučio da smanji broj turnira iz serije 250 za čak pet, tako da preuzimanje licence od nekog drugog turnira postaje malo realna opcija.

Zbog čega je ATP Tour odlučio smanjiti broj turnira za pet? Zato što toliko tjedana duže traju turniri s produžavanjem onih iz Masters serije na čak 10 dana, što čini da igrači imaju dan više za odmor, ali istovremeno to pogoduje samo onim najboljima.

Prijave i zahtjevi za licence su sada u tijeku i očekuje se da taj proces traje do kraja ovog mjeseca, nakon čega bi polovinom narednog trebali imati kalendar ATP Toura od 2025. godine. Pojedini mediji tvrde kako će se turniri Doha i Newport "stopiti" u jedan,
München će preuzeti Lyon dok će Dallas zamijeniti Atlantu. Svi ovi turnir će biti iz serije 500.

Tri turnira iz Masters serije Madrid, Rim i Šangaj su ove godine produženi na 12 dana, za dvije godine će se produžiti još dva turnira. Ion Tiriac je već najavio novi turnir u Rumunjskoj, što znači da je ta direktna licenca pod kojom je ove godine odigran Serbian open sada nestala. Srbija će pokušati da pronađe novu, ali šanse su sada neusporedivo manje nego prije nekoliko godina.

"Igranje svaki drugi dan smanjuje rizik od ozljeda igrača, a i psihološki je lakše. Znam da neki tenisači nisu bili za ovu promjenu, ali uvjeren sam da će se navići i prihvatiti je" pojasnio je šef ATP Toura Andrea Gaudenzi.

Kopirati
Drag cursor here to close