Banja Luka u kalendaru ATP Toura

Serbia Open seli u Banja Luku

Cjelokupna organizacija, na čelu s direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci.
Sport / Ostali sportovi | 28. 10. 2022. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ATP Srbija Open se privremeno seli u Banja Luku, na period od godinu dana. Tako se pomalo neočekivano BiH našla u kalendaru ATP Toura, koji će se igrati u vrlo atraktivnom terminu, travnju mjesecu narednu godine.

Radi se o turniru iz serije 250, istom onom koji će se u tom terminu igrati u Münchenu, dok će se u Barceloni igrati onaj najbolji i serije 500. Naziv turniru je Banja Luka Open. Jedan od razloga zbog kojih se turnir iz Beograda prebacuje u Banja Luku, jeste želja organizatora da u narednom periodu teniski centar Novak u Beogradu izboru status turnira iz serije 500. Cjelokupna organizacija, na čelu s direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci.

"Banja Luka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar s devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mjesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sjedišta, a "trojka" 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu s raznim sadržajima. Znam da je interes publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisače. Zato mislim da će turnir u Banja Luci biti čak i posjećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord sa 49.000 prodatih karata", rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao suglasnost na ovakav prijedlog.

"ATP je prihvatio Banja Luku kao opciju, jer je taj grad domaćin Challengera već 20 godina. Poznata su destinacija tenisačima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvijek su bili toplo dočekani i vjerujem da će turnir zaista postići veliki uspeh" zaključio je Đorđe Novković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close