ATP Banja Luka

Džumhur: Pokazao sam da se mogu nositi s najvećim igračima

"Da sam dobio prvi set, bio bih još samouvjereniji, ali tako je to u tenisu, morate iskoristiti svaku šansu protiv najboljih. Zanimljiv je meč bio u svakom slučaju, zadovoljan sam svojom partijom", rekao je Džumhur nakon meča protiv Rubljova.
Sport / Ostali sportovi | 21. 04. 2023. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je zadovoljan igrom koju je prikazao u porazu od Andreja Rubljova u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Banja Luci.

Rubljov je slavio rezultatom 2:0 u setovima nakon skoro dva sata igre.

Džumhur je u prvom setu imao prednost 5:2 i imao priliku osvojiti set, no Rubljov je osvojio pet gemova zaredom i riješio set u svoju korist.

"Mislim da je bio dobar meč. Da sam dobio prvi set, bio bih još samouvjereniji, ali tako je to u tenisu, morate iskoristiti svaku šansu protiv najboljih. Zanimljiv je meč bio u svakom slučaju, zadovoljan sam svojom partijom", rekao je Džumhur nakon meča.

Kako je istaknuo, zadovoljan je nastupom u Banjoj Luci.

"Pokazao sam da se mogu suprotstaviti najvećim igračima. Zadovoljan sam, nedostajalo mi je i malo sreće, ali dobro. Žao mi je što je rezultat takav kakav jest jer nisam izašao sa bijelom zastavom na teren. Pružio sam jako dobar otpor, pogotovo u prvom setu. Pomogao mi je ovaj turnir, pogotovo u mentalnom smislu, a nadam se da ću upasti u kvalifikacije Mastersa u narednom periodu", izjavio je Džumhur.

Kopirati
Drag cursor here to close