Muzaferija bez bodova

Švicarska Gut - Behrami najbrža

U današnjem spustu nastupila je Elvedina Muzaferija koja je s vremenom 1:49.05 na kraju zauzela 38. mjesto. Njen zaostatak za pobjednicom je bio tri sekunde i 27 stotinki.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2022. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski Zauchensee i staza Kälberloch su ugostili najbolje svjetske skijašice u lovu na nove bodove u Svjetskom kupu. Vožen je četvrti spust sezone koji je pripao Lari Gut-Behrami iz Švicarske. Ona je slavila u vremenu 1:45.78, ispred skijašice iz Njemačke Kire Weidle koja je bila jako blizu, zaostala je tek deset stotinki.

Treće mjesto osvojila je Austrijanka Ramona Siebenhofer (44 stotinke slabije vrijeme od Gut-Behrami), a četvrto Talijanka Nadija Delago (52 stotinke slabije vrijeme). I ovdje smo slično kao kod skijaša imali šest skijašica čiji je zaostatak bio unutar jedne sekunde.

Današnji spust je ostao u sjeni jako neugodnog pada talijanske skijašice Sofije Goggije, inače vodeće spustašice ove sezone. Goggia je dobrim dijelom staze bila najbrža, ali je onda jednu pogrešku skupo platila. Na sreću, teža se ozljeda nije dogodila, već se Goggia ustala na noge i odskijala niz padinu.

Bez obzira na odustajanje, Goggia je i dalje vodeća spustašica Svjetskog kupa, s okruglih 300 bodova. slijede Amerikanka Johnson (240) i Austrijanka Siebenhofer (184). U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Amerikanka Schiffrin je vodeća i ima 966 bodova. Druga je Slovakinja Vlhova s 917, dok je treća i dalje Goggia sa 657 bodova.

U današnjem spustu nastupila je Elvedina Muzaferija koja je s vremenom 1:49.05 na kraju zauzela 38. mjesto. Njen zaostatak za pobjednicom je bio tri sekunde i 27 stotinki. Za Laru Gut-Behrami ovo je bila 34 pobjeda u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close