Popović izjednačila svoj najbolji plasman

Slovakinja nastavlja dominaciju u slalomu

Do treće ovosezonske pobjede u slalomu, 23. pobjede u karijeri, Petra je stigla na kraju sa 51 stotinkom boljim vremenom od druge Austrijanke Katharine Liensberger, odnosno 68 stotinki od treće Švicarke Michelle Gisin.
Sport / Ostali sportovi | 29. 12. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup u austrijskom Lienzu. Do treće ovosezonske pobjede u slalomu, 23. pobjede u karijeri, Petra je stigla na kraju sa 51 stotinkom boljim vremenom od druge Austrijanke Katharine Liensberger, odnosno 68 stotinki od treće Švicarke Michelle Gisin.

Nakon prve vožnje, Vlhova je držala prvo mjesto, ali njena prednost nije bila pretjerano velika u odnosu na drugu Gisin, tek osam stotinki. Liensberger je kasnila 27 stotinki, dok su tu još bile unutar prvih pet bile Camille Rast iz Švicarske (+0.53) i Mina Fuerst Holtmann iz Norveške (+0.58). Holtmann je imala i solidno visok startni broj 25. Na kraju je na tih osam stotinki, Slovakinja još dodala 43 pa je sa krajnjih 1:42.10, došla do petnaeste slalomke pobjede u karijeri.

Leona Popović iz Hrvatske je 14. mjestom izjednačila svoj najbolji plasman u karijeri.Popović, koja je nakon prve vožnje bila 28. odlično je iskoristila rani start u drugu vožnju te se ukupno petim vremenom popravila za 14 pozicija. Sa 2.04 sekunde zaostatka za Vlhovom završila je na 14. mjestu i tako izjednačila najbolji plasman u karijeri koji je ostvarila 21. studenoga u Leviju.

U redoslijedu slalomašica Vlhova je uvjerljivo vodeća sa 380 bodova, 120 više od druge Amerikanke Mikaele Shiffrin, koja nije nastupila u Lienzu zbog zaraze koronavirusom, dok je Liensberger treća sa 202 boda. Popović je sa 59 bodova 15. slalomašica svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close