Slovakinja blizu Malog kristalnog globusa

Vlhova je opet najbrža

Vlhova je svoju 24. pobjedu u Svjetskom kup, a 17. u slalomima, ostvarila s vremenom 1:44.29 minuta i za 23 stotinke je nadmašila Švicarku Wendy Holdener. Anna Swenn-Larsson je već kao treća kasnila iznad sekunde (+1.06).
Sport / Ostali sportovi | 09. 01. 2022. u 14:30 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovakinja Petra Vlhova nastavlja svoju dominaciju u slalomu. Petu ovosezonsku pobjedu ostvarila je danas u Kranjskoj Gori kojom je
gotovo osigurala Mali kristalni globus u slalomu jer tri utrke prije kraja ima 580 bodova, čak 240 više od drugoplasirane Shiffrin.
Nakon Levija, Lienza, Zagreba, danas je Vlhova svoju sjajnu formu potvrdila na Podkorenu.

Ostavila je iza sebe na drugom mjestu vodeću nakon prve vožnje Švicarku Wendy Holdener dok je Šveđanka Anna Swenn-Larsson sa sekundom i šest stotinki zaostatka bila treća na kraju.

Nakon te prve vožnje Holdener je imala osam stotinki prednosti u odnosu na Vlhovu, što je ipak za jednu skijašicu koja je u formi kao Slovakinja, pokazalo se na kraju bilo premalo. Amerikanka Mikaela Shiffrin je nakon prve vožnje držala treće mjesto s obećavajućih 25 stotinki zaostatka.

Lena Duerr je bila četvrta, Katharina Liensberger. Međutim, u drugoj vožnji Shiffrin je odustala po prvi put nakon više od tri godine i naravno ostala bez plasmana. Ista stvar se dogodila Austrijanki Liensberger, pa je svoju priliku iskoristila Slovenka Ana Bucik koja je na kraju bila peta.

Vlhova je svoju 24. pobjedu u Svjetskom kup, a 17. u slalomima, ostvarila s vremenom 1:44.29 minuta i za 23 stotinke je nadmašila Švicarku Wendy Holdener. Anna Swenn-Larsson je već kao treća kasnila iznad sekunde (+1.06).Zagrepčanka Zrinka Ljutić osvojila je 26. mjesto i svoje prve bodove u Svjetskom kupu na nedjeljnoj slalomskoj utrci u Kranjskoj Gori, na kojoj je Leona Popović bila dvadeseta.

U ukupnom redoslijedu Shiffrin i dalje vodi s 866 bodova, ali Vlhova sada zaostaje samo za 35 bodova.Već za dva dana, u utorak 11. siječnja, skijašice će se ponovno boriti za bodove u Svjetskom kupu, a sedmi slalom sezone bit će održan u austrijskom Schladmingu koji je uskočio kao domaćin umjesto Flachaua.

Kopirati
Drag cursor here to close