58. Zlatna lisica

Sara Hector najbrža na Potkorenu

Na kraju je Hector je imala najbolje vrijeme i prve i druge vožnje te je na kraju ostvarila čak 96 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Francuskinju Tesseu Worley.
Sport / Ostali sportovi | 08. 01. 2022. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska skijašica Sara Hector uvjerljivo je pobijedila u subotnjoj veleslalomskoj utrci koja se vozila u Kranjskoj Gori za popularnu "Zlatnu lisicu".

Organizatori ovogodišnje, 58. po redu su još ranije bili prisiljeni kompletan program iz Maribora prebaciti u Kranjsku Goru, na Podkoren gdje je skijašice dočekalo dosta novog, prirodnog snijega. Na takvoj stazi najbolje se snašla Šveđanka Hector koja je bila poprilično dominatna kako u prvoj tako i u drugoj vožnji.

Nakon prve je ta prednost ipak bila nešto manje, jer je Tessa Worley kasnila osam stotinki. Marta Bassino je kao treća imala 23 stotinke zaostatka, dok su društvo pet najboljih zatvorile Katharina Truppe i Meta Hrovat.

U drugoj vožnji smo vidjeli jedno opet dobro izdanje povratnice nakon ozljede Švicarke Lare Gut-Behrami koja je napravila skok s 18. mjesta iz prve vožnje pa je na kraju bila peta. Još bolji posao je napravila Kanađanka Valerie Grenier koja je sa osmog mjesta, u drugoj vožnji skoro dohvatila postolje koje joj je pobjeglo za osam stotinki. Na kraju je Hector je imala najbolje vrijeme i prve i druge vožnje te je na kraju ostvarila čak 96 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Francuskinju Tesseu Worley.

Hector je time četvrti put u nizu izborila veleslalomsko postolje (druga pobjeda) te je trenutačno najbolja veleslalomašica Svjetskog kupa. Iza drugoplasirane Worley na treće se mjesto plasirala Talijanka Marta Bassino koja je za pobjednicom zaostala 1.32 sekundu. Za Saru Hector ovo je treća veleslalomska pobjeda u karijeri, ukupno sedmi podijum.

Kopirati
Drag cursor here to close