Izborili OI

Švedska osvojila prvu europsku broncu

Njemačka je imala veliku želju, bili su domaćini, ali u ovom trenutku čini se da je ovaj plasman maksimum.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2024. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toliko su medalja u svojoj povijesti osvojili a nikada nisu bili treći u Europi. Pet puta na tronu, jednom su izgubili finale. Danas će napokon u svoju riznicu rukometaši Švedske dodati i prvu broncu. Izuzetno vrijednu, jer su osigurali plasman na Olimpijske igre u Švedsku.

Njemačka je imala veliku želju, bili su domaćini, ali u ovom trenutku čini se da je ovaj plasman maksimum. Švedska je prije susreta bila favorit, Švedska koja je oštećena u polufinalu. Na kraju je završilo 34:31, mogla je Švedska i ranije utakmicu zaključiti. U 22. minuti je Švedska vodila 14:7, na poluvremenu 18:12.

Sredinom drugog dijela nakon nekoliko uzastopnih promašaja Šveđana, Njemačka je uspjela na krilima navijača da uhvati priključak. Golla i Knorr su u centru pažnje. Istopila se prednost Švedske, bilo je samo 30:29 šest minuta prije kraja, ali ipak preokreta nije bilo. Claar je bio u elementu, osam golova. Karlsson sedam, dok je Palicka skinuo 19 lopti. Uscins osam golova kod Njemačke, Wolff 9 obrana. Nakon ove utakmice kompletirane su tri skupine kvalifikacija za Olimpijske igre.

SKUPINA A: Španjolska, Slovenija, Brazil, Bahrein
SKUPINA B: Njemačka, Hrvatska, Alžir, Austrija
SKUPINA C: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis

Kopirati
Drag cursor here to close