Na treningu

Stradala i Sofia Goggia, kraj sezone

Sofia Goggia je doživjela težak pad prilikom kojeg je ozlijedila tibiju i metatarzalnu kost. Već danas je planirana operacija.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2024. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa svakim novim vikendom ili novom utrkom broj ozlijeđenih skijaša i skijašica poraste. Danas imamo izuzetak. Nije vikend i nije utrka.
Radilo se o treningu skijašica na obroncima Ponte di Legna u pokrajini Brescie. Sofia Goggia je doživjela težak pad prilikom kojeg je
ozlijedila tibiju i metatarzalnu kost. Već uobičajeno, liječnička služba je reagirala, bivša olimpijska prvakinja i svjetska doprvakinja odmah je helikopterom prevezena u Milano na detaljnije pretrage.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, Sofia će već danas biti operirana. Sofia Goggia je ove sezone slavila u St. Moritzu (Super-G) i Altenmarktu (Spust). Trenutačno je vodeća u poretku spustašica u Svjetskom kupu, ukupno je peta. Nažalost, njenu karijeru su
obilježile su brojne ozljede, uključujući i ozljedu desnog koljena zbog kojeg je propustila Svjetsko prvenstvo 2021. u Cortini d‘Ampezzo.

Na ovoj stazi je Sofia prije dvije godine doživjela užasno težak pad. Sa dva slomljena prsta na ruci, ostvarila je trijumf u St. Moritz, 2022. godine. Ukupno u karijeri ima 24 pobjede, 18 u spustu, 6 u slalomu. Zlatna je iz Pyeongchanga, srebrna iz Pekinga (Spust).

Kopirati
Drag cursor here to close