Najslađa titula osvojena nakon velikog preokreta

Stolnotenisači Mostara prvaci BiH po deveti put

"Ovo je najemotivnija titula u mojoj stolnoteniskoj karijeri. Još nismo svjesni što smo uradili, a vjerojatno još par dana, tjedana nećemo ni biti", kaže Luka Matković kapetan ekipe, nakon osvojene titule
Sport / Ostali sportovi | 12. 06. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za osvojiti naslov prvaka BiH u stolnom tenisu morate ponuditi jako puno. Za savladati ekipu iz Mostara još više. U to su se uvjerili igrači STK Banja Luka koji su nakon prvog meča imali sve u svojim rukama. Pobjedu u prvom meču finalne serije i domaći teren. Ali sve to nije bilo dovoljno.

Prvo su u drugom duelu Davorin Pongrac i Lorencio Lupulesku izborili treći i četvrti bod kroz posljednja dva singla, nakon čega je stigao dan odluke. Velika borba, strašno puno uzbuđenja, na kraju titula ide u Mostar. Luka Matković je osvojio četvrti bod u trećem duelu finala play offa. STK Mostar je uzeo devetu titulu prvaka BiH. Kapetan je odradio posao rutinski.

"Malo tko je vjerovao da možemo napraviti preokret nakon poraza u prvom meću na svom terenu, posebno jer smo igrali protiv ekipe koja je ove sezone imala omjer 22-0. Međutim mi smo bili svjesni da nemamo što izgubiti. Tempirali smo formu za završnicu sezone, posebno stavljajući akcent na završnicu play offa. Naznaka podizanja forme je došla kroz Kup koji smo osvojili nakon čega smo nastavili raditi jer smo znali da moramo nadoknaditi manjak kvalitete ove godine. Na kraju se sve isplatilo uzeli smo po deveti put naslov prvaka BiH. Ispisali smo jednu pravu sportsku bajku", reći će trener Tonji Vranjić i dodati.

"Ovo se ne može opisati riječima. Po prvi put otkad sam (bar ja) u ovom sportu, da je jedna ekipa, u finalu Play off-a, nakon poraza na domaćem terenu, smogla snage te u gostima uspjela s velikim preokretom, vezati 2 pobjede i "ukrasti" titulu Državnih prvaka Bosne i Hercegovine, i to baš mi - neopisivo.

Prvenstveno se zahvaljujem dragom Bogu, svojoj obitelji, a pogotovo ženi koja me istrpjela sve ovo vrijeme, svim svojim igračima koji su glavni "krivci" za ovo; kapitenu Luki Matkoviću, Marku Šimunoviću, Lorenciju Lupulesku - Lupiju, Davorinu Pongracu - Pongiju, Sandru Soldi, Filipu Palameti i naravno upravi kluba na čelu s predsjednikom kluba, gosp.Draganom Palametom, potpredsjednikom kluba velikim dr.Miri Miljki, sportskim direktorom kluba gosp.Ivanom Sušcem i ostalim članovima uprave kluba bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, te naravno svim prijateljima i ljubiteljima našeg stolnoteniskog kluba, koji su nas ispratili od prvog do zadnjeg poena u ovoj sezoni. Još jednom hvala svima od srca. - Poručio je glavni trener kluba Toni Vranjić

"Izuzetno sam ponosan na trenera i igrače koji su uz veliki preokret ostvarili ovako veliki uspjeh. Također se zahvaljujem svim našim sponzorima i ljudima koji nas prate i pomažu da smo u posljednjih 10-ak godina najbolja sportska ekipa u Bosni i Hercegovini." izjavio je predsjednik kluba gosp.Dragan Palameta.

"Ovo je najemotivnija titula u mojoj stolnoteniskoj karijeri. Još nismo svjesni što smo uradili, a vjerojatno još par dana, tjedana nećemo ni biti. Prvenstveno veliko hvala dragom Bogu, što nam je dao snage, vjere i ljubavi da ostvarimo svoj cilj u koji smo iskreno vjerovali, prvo veliko hvala ide mojoj obitelji, djevojci, a pogotovo šefovima i kolegama s posla koji imaju velikog razumijevanja prema meni, hvala upravi kluba, bez koje ništa ne bi bilo moguće, hvala treneru Toni Vranjiću koji me i volio i najviše mrzio ma treninzima, svim svojim sparing partnerima i na kraju najveće hvala suigračima iz ekipe koji smo disali kao jedan, djelovali kao obitelj, čupali i gurali jedni druge u najtežim trenutcima kada je bilo najpotrebnije, također veliko hvala svim prijateljima našeg lijepog kluba, koji su čitavo vrijeme uz nas i u porazu i u pobjedi. Mislim da smo osvjetlali obraz kluba, grada te da smo zasluženo pokazali koliko vrijedimo i vratili pehar gdje mu je i mjesto. Vidimo se u narednoj sezoni, volim vas sve." - poručio je kapiten ekipe Luka Matković, državni seniorski pojedinačni prvak Bosne i Hercegovine.

Video: SPORT CENTAR EP.36 // TONI VRANJIĆ:

Ova sezona kraju će biti upisana posebnim slovima kada je u pitanju STK Mostar. Kao najuspješnija u povijesti kluba, jer je osvojeno sve što se moglo osvojiti. Od titule prvaka BiH, Kupa BiH, naslova prvaka u Prvoj ligi FBiH bez poraza, dok je Luka Matković najbolji pojedinačno u BiH. Boje STK Mostar u ovoj sezoni su branili: Kapetan Luka Matković, Marko Šimunović, Lorencio Lupulesku, Davorin Pongrac, Sandro Soldo, Filip Palameta i trener Toni Vranjić.

Kopirati
Drag cursor here to close