Odličan rezultat

Uspješan vikend za STK Mostar

Prvo je u subotu nastupio prvi tim u sastavu: Luka Matković, Adnan Šehić, Marko Vučijak i Filip Palameta u okviru 9. i 10.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gdje su gostovali u Sarajevu i Ilijašu.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2021. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend je bio jako uspješan za Stolnoteniski klub Mostar, gdje su nastupile sve 3 seniorke ekipe.

Prvo je u subotu nastupio prvi tim u sastavu: Luka Matković, Adnan Šehić, Marko Vučijak i Filip Palameta u okviru 9. i 10.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gdje su gostovali u Sarajevu i Ilijašu.

U 11:00 sati su u Skenderiji igrali derbi kola protiv STK "Aladža-A", gdje su slavili sa 1:4, te se tako iskupili za jedini lanjski poraz u sezoni.

Zatim u 14:00 sati u Sportskoj dvorani u Ilijašu također sa 1:4 bili bolji od STK "Hašim-Spahić".

Do kraja polusezone Premijer lige Bosne i Hercegovine je ostalo još međukolo, koje je na rasporedu 4.12. u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku gdje će ugostiti STK "CM" iz Viteza.

Treći tim u sastavu: Tino Vučić, Ivano Ljubić, Elvis Kajtazi i Josip Drežnjak, je također u subotu u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku odigrao 3.turnus Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine gdje je upisao 2 poraza i 1 pobjedu.

Treći tim čine sva djeca iz stolnoteniskog kluba koja igrajući Drugu ligu FBiH skupljaju neophodno iskustvo koje je potrebno u  stolnoteniskom razvoju.

Drugi tim, koji se natječe u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, je na 3.turnusu u sarajevkoj Skenderiji upisao sve tri pobjede s maximalnih 3:0. Redom su bili bolji od STK "Hasspin" iz Jablanice, STK "Goražde" i na kraju STK "Bugojno".

Za mostarski drugi seniorski tim su nastupili: Sandro Soldo, Stjepan Palameta i trener/igrač Željko Mandić, koji su također izdanci mostarske škole stolnog tenisa. Polusezonu su završili sa omjerom 8:1, te će tako biti među ozbiljnim kandidatima u pohodu na obranu titule Pve lige Federacije Bosne i Hercegovine

Kopirati
Drag cursor here to close