U finalu savladali Mladost iz Zenice

STK Mostar osvojio Kup u Banja Luci

Za STK Mostar na ovom turniru su nastupili kapetan Luka Matković, Lorencio Lupulesku, Marko Šimunović, Sandro Soldo, Davorin Pongrac, Filip Palameta i trener Toni Vranjić.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2023. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je za sezonu 2022/2023  odigrana završnica Kupa Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu, kojem je domaćin bila Banja Luka. U daleko najjačoj konkurenciji do sada (posljeratnoj svakako), gdje je bilo 4-5 favorita u kojim je svatko svakoga mogao međusobno pobjediti, ekipa STK Mostara je ponovno vratila pehar Kupa Bosne i Hercegovine u Mostar.

Na putu do finala, STK Mostar je prvo bez većih problema savladao STK Doboj Istok 3-0, nakon čega je uslijedio veliki okršaj u polufinalu protiv domaćina, STK Banja Luka. Nakon puno uzbuđenja i preokreta, STK Mostar je slavio ukupnim rezultatom 3-2. To je bio prvi poraz sastava iz Banja Luke ove sezone u svim takmičenjima.

Finale je ponudilo novi veliki duel između TK Mostar i STK Mladost iz Zenice, ekipe koja je aktualni prvak i branitelj naslova u Kupu. Lorencio Lupulesku je osvojio prvi i presudni treći bod, savladao je prvo Edina Konjića u tri seta, nakon njega i Mirzu Dizdarevića. Jedan bod je osvojio i Luka Matković. Za STK Mostar na ovom turniru su nastupili kapetan Luka Matković, Lorencio Lupulesku, Marko Šimunović, Sandro Soldo, Davorin Pongrac, Filip Palameta i trener Toni Vranjić.

"U iznimno jakoj konkurenciji, nikad jačoj u povijesti Bosne i Hercegovine, u infartk završnici smo po 9. put uspjeli pehar Kupa Bosne i Hercegovine vratiti u naš Mostar, gdje mu je i mjesto. Pred nama slijedi završnica sezone gdje smo se plasirali u finale Play off-a, gdje nas opet očekuju izuzetno teški dvoboji sa istim protivnicima. Nedavno je naš kapetan Luka Matković, po prvi put netko iz našeg kluba i grada, osvojio pojedinačnu titulu državnog seniorskog prvaka Bosne i Hercegovine i uz ovu titulu u Kupu smo na putu da napravimo najbolju i najuspješniju sezonu u povijesti našeg kluba." rekao je glavni trener kluba Toni Vranjić

"Izuzetno sam ponosan na trenera i igrače koji su ostvarili ovako veliki uspjeh u povijesno najtežoj završnici, otkad se igra Kup Bosne i Hercegovine. Također se zahvaljujem svim našim sponzorima i ljudima koji nas prate i pomažu da smo u posljednjih 10-ak godina najbolja sportska ekipa u Bosni i Hercegovini." izjavio je predsjednik kluba gosp.Dragan Palameta.

Iz STK Mostar se zahvaljuju domaćinima STK Banja Luka na odličnoj organizaciji Kupa koji su se potrudili da sve protekne i bude na svjetskoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close