Startala nova sezona

STK Mostar u obranu duple titule krenuo pobjedama iz Banja Luke

Mostarci su u obranu titule krenuli pobjedama u Banja Luci, gdje su u sastavu: Luka Matković (kapiten), Marko Šimunović i Dario Pejić upisali dvije vrlo važne pobjede.
Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je startala nova 2023/2024 sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu. Od ove sezone se igra u novom formatu takmičenja, neće se igrati play off za prvaka, prvak će biti poznat nakon ligaškog dijela takmičenja. 

Mostarci su u obranu titule krenuli pobjedama u Banja Luci, gdje su u sastavu: Luka Matković (kapiten), Marko Šimunović i Dario Pejić upisali dvije vrlo važne pobjede. Prvo su protiv OSTK Spin u jako neizvjesnom meču slavili 4:3,  odlučujući bod, protiv svog bivšeg kluba osigurao  novi igrač STK Mostar Dario Pejić. Nakon toga je lakše od očekivanog savladan STK Borac 4:0. 

Pored Matkovića, Šimunovića i Pejića, ove sezone za mostarski prvi tim još igra Lorencio Lupulesku, koji će zajedno sa trenerom Tonijem Vranjićem probati napasti 10. jubilarnu duplu krunu.

"Sada kada više nema Play off-a za prvaka, nemamo pravo na bilo kakav kiks i svaki meč ima važnost Play off-a", poručio je glavni trener kluba Toni Vranjić.

Naredni meč se igra u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku 30.09 odnosno 01.10. gdje dočekuju STK Željezničar i STK Bosnu iz Sarajeva

Kopirati
Drag cursor here to close