Nastavljena dominacija

STK Mostar osvojio 10. jubilarnu titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine

Do nove, deset titule, STK Mostar je stigao pobjedama u Ilijašu i Foči. Protiv ekipe Hašim Spahić ostvaren je trijumf 4-0 uz tek dva izgubljena seta. U Foči je protivnik kroz četiri meča uspio doći tek do jednog seta.
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 02:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deseta titula je tu. Kako se situacija razvijala većim djelom sezone, nije iznenađenje. Iako se za razliku od prošle sezone igralo bez play offa. Iako je u ligi bilo četiri, pet izjednačenih i kvalitetnih ekipa.

Međutim, opet je prevladalo iskustvo, ali prije svega kvaliteta ekipe STK Mostar. Ekipe koja je skoro cijelu sezonu bila konstantni lideri na tablici Premijer lige BiH. Još jedan veliki uspjeh koji je opet povezan sa sjajnim radom u klubu, školom stolnog tenisa, razvojem mladih igrača.

To je način na koji je STK Mostar odavno postao brend u čitavoj Bosni i Hercegovini pa i cijeloj regiji, a posebice u HNŽ-u i gradu Mostaru, koji je perjanica sporta u gradu Mostaru.

Do nove, deset titule, STK Mostar je stigao pobjedama u Ilijašu i Foči. Protiv ekipe Hašim Spahić ostvaren je trijumf 4-0 uz tek dva izgubljena seta. U Foči je protivnik kroz četiri meča uspio doći tek do jednog seta.

Desetu titulu su "potpisali" Luka Matković (c), Marko Šimunović, Lorenco Lupulesku, Dario Pejić, Filip Palameta i trener Toni Vranjić.

Osvajanjem ove jubilarne 10. titule, STK Mostar je postao sasvim sigurno najuspješniji sportski kolektiv u državi, u poslijeratnoj BiH, sigurno.

"Čestitke mojim igračima koji su kolo prije kraja osvojili titulu prvaka države. Do kraja sezone naš prvi tim očekuje Kup Bosne i Hercegovine, a u prvenstvu Prve lige Federacije BiH također vodimo borbu za prvo mjesto, gdje se u zadnjem turnusu odlučuje o prvaku u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, dok su ekipe u Drugoj i Trećoj ligi FBiH turnus prije kraja osigurale opstanak, što je bio i cilj prije početka sezone" poručio je glavni trener kluba Toni Vranjić.

"Izuzetno sam ponosan na trenera i igrače koji su osigurali jubilarnu 10.titulu. Također se zahvaljujem svim našim sponzorima i ljudima koji nas prate i pomažu da smo u posljednjih 10-ak godina najbolja sportska ekipa u Bosni i Hercegovini. Pored ove dvije ekipe, imamo još dvije seniorske ekipe koje se natječu u Drugoj i Trećoj ligi Federacije BiH, a najviše smo ponosni što je u svim ligama, u sva četiri ranga takmičenja. Što se tiče igrača, zastupljenost domaćih igrača je preko 90 %, te je naš kapiten Luka Matković, inače najbolji igrač Premijer lige ove godine, proizvod naše škole stolnog tenisa." poručio je predsjednik kluba gosp.Dragan Palameta.

Kopirati
Drag cursor here to close