Maksimalan učinak

Nove pobjede stolnotenisača Mostara

Mladost iz Zenice je u Mostar doputovala bez svog najboljeg igrača Edina Konjića, ali bez obzira na to, teško bi se situacija za stolom nešto previše promijenila.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva meča, dvije pobjede, maksimalan učinak. Ništa neočekivano kada je u pitanju STK Mostar. Proteklog vikenda su igrani mečevi 17. i 18. kola, protivnici su u Mostaru bili STK Kreka Tuzla odnosno dan kasnije STK Mladost Zenica.

Prvog dana su stolnotenisači Mostara ispustili tri seta u četiri meča. Kombinacija Matković - Pejić je osvojila posljednji četvrti bod za čistih 4:0. I singlu su po jedan osvojili Luka Matković, Dario Pejić i Lorencio Lupulesku. Dan poslije na rasporedu je bio derbi, duel ekipa koje su posljednjih godine najbolje u BiH. Mladost iz Zenice je u Mostar doputovala bez svog najboljeg igrača Edina Konjića, ali bez obzira na to, teško bi se situacija za stolom nešto previše promijenila. I tu je bilo sve gotovo nakon četiri meča.

Najviše uzbuđenja je ponudio drugi singl u kojem je Dario Pejić savladao Kenana Zahirovića 3-2 u setovima. Po setovima je to bilo 11:7, 8:11, 11:5, 7:11 na kraju 11:8. Točku na i je stavila dubl kombinacija Matković - Lupulesku. STK Mostar je uzeo nova četiri boda, a ekipa je nastupila u sastavu: Luka Matković (c), Lorencio Lupulesku, Dario Pejić, Marko Šimunović, Filip Palameta uz naravno trenera Tonija Vranjića.

U narednom kolu mostarski stolnotenisači gostuju u Banja Luci, u reprizi lanjskog finala Play offa, gdje igraju protiv STK Banja Luka. S novim bodovima u ovom meču žele ostati i dalje na vrhu tabele.

Kopirati
Drag cursor here to close