Aktivni u četiri ranga

Četiri ekipe nastupale, seniori STK Mostar blizu desete titule

Naredno kolo je na rasporedu 6./7.4. gdje na domaćem terenu STK Mostar dočekuje ekipu STK CM iz Viteza u presudnom meču, za naslov prvaka BiH. Mogući jubilarni deseti za STK Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 11. 03. 2024. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muške ekipe STK Mostar bile su itekako aktivne proteklog vikenda. Igrali su svoje mečeve u različitim rangovima takmičenja. Od Premijer lige, do treće lige FBiH. Seniorska postava se vratila s gostovanja u Banja Luci. Tamo su Luka Matković, Marko Šimunović i Dario Pejić savladali domaću ekipu STK Banja Luka 4-2 za ostanak na vrhu tabele Premijer lige.

Naredno kolo je na rasporedu 6./7.4. gdje na domaćem terenu STK Mostar dočekuje ekipu STK CM iz Viteza u presudnom meču, za naslov prvaka BiH. Mogući jubilarni deseti za STK Mostar.

Druga ekipa u sastavu Marko Vučijak, Tino Vučić, Stjepan Palameta i trener/igrač Toni Vranjić je odrađivala četvrti turnus Prve lige Federacije BiH. Igralo se u Prozor Rami, tamo su ostvarene tri nove pobjede. Identičnim rezultatom 3-1 savladani su redom STK Prozor Rama, STK Goražde te STK Bugojno. S ove nove tri pobjede i ovdje su Mostarci ostali vodeći na tablici Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Treći tim u sastavu: Luka Raič, Elvis Kajtazi, Petar Raič i trener/igrač Željko Mandić je na turnusu u Ilijašu upisao poraz i dvije pobjede, te se tako približili sredini tabele Druge lige FBiH.

Četvrta, mlada postava se kali u Trećoj ligi FBIH, gdje je ujedno i najmlađa. Oni su svoje mečeve igrali u Zenici, gdje uz dva poraza uspjeli stići i do jednog trijumfa što je dovoljno za plasman u sredini tabele. Za ovu ekipi su igrali: Ivor Mešić, David Rafael Sesar, Adrian Cvitković, Mihael Zovko i Filip Lasić kao kapetan. Naredni turnusi Federalnih liga su na rasporedu 14. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close