Presudili peterci

Srbi u dramatičnoj završnici ostali bez polufinala

Sport / Ostali sportovi | 12. 01. 2024. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: LEN Water Polo / Srbi u dramatičnoj završnici ostali bez polufinala

Mađarski klinci, kombinirana momčad A, ali više B vrste ušla u polufinale EP! Toliko o snazi mađarskog vaterpola.

Srbija je pak na trećem uzastopnom EP ostale bez medalje, nakon Budimpešte 2020. i Zagreba 2022., sada opet, pišu Sportske novosti

Bez finala 

Odluka u prvom četvrtfinalu, pala je nakon raspucavanja peteraca, a ključnim se ispostavila pogreška Marka Radulovića, Riječanina koji je odlučio igrati za Srbiju.

Video pogledajte OVDJE

Naime, njemu je ispala lopta iz ruke u trenutku kada se sprema zapucati. Rijetka situacija, ali događa se.

Problem, i to ne baš maleni za Mađarsku je iskrsnuo sat vremena prije početka utakmice. Naime, u sastav je već bio prijavljen prvi centar Balazs Harai, ali po dolasku na bazen nije se osjećao dobro, te se vratio u hotel.

Umjesto Haraija, izbornik Varga je u momčad postavio Erik Molnar. Dobar centar, ali nije baš ni klasa, ni statura Haraija.

Mađari su međutim imali igrača više. Na tribinama, a one su bile crven-bijeli-... zeleni. Da, Mađara je došlo 600-700, atmosfera zamalo kao da smo na Bela Komjadiju, u Budimpešti.

Neizvjesno do kraja

Prva četvrtina potpuno izjednačena, s odličnom realizacijom igrača više oba sastava (Mađarska 2-2, Srbija 2-3), ali i generalno gledano dobrim obrana, blokovima i sa samo po dvije obrane obojice vratara.

Za više nisu dobili priliku jer su im suigrači ispred njih stvorili "zid". Druga je četvrtina bila nastavak viđenog u prvih 8 minuta, baš po svemu.

Srbija je povela 4:3, Mađari preokrenuli na 5:4 i to kontrom Vigvarija, ali uzvraćaju istim mjerom, kontrom i to centra Ubovića.

U zadnju se četvrtinu ušlo s plus 1 za Mađare (9:8), no to je odmah anulirao Strahinja Rašović (druga kontra Mađarske).

Kako je protekao dotadašnji dio, tako je i zadnja četvrtina završila u ukupnoj konačnici u egalu, a presudili su peterci.

Kopirati
Drag cursor here to close