Igrala dva Jadrana

Vaterpolo Liga prvaka u Trebinju

Utakmica prvog kola protiv Jadrana iz Splita, ove sezone vrlo jakog prvaka Hrvatske, privukla je veliku pažnju. I ostat će upisana kao prva utakmica Lige prvaka u vaterpolu koja je odigrana u BiH.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2023. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vaterpolo Liga prvaka u Trebinju. Izgleda pomalo neobično, ali je istinito. Naime, vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog je odlučio svoje utakmice Lige prvaka igrati u Trebinju s obzirom na to da njihov bazen u Crnoj Gori ne ispunjava potrebne uvjete.

Utakmica prvog kola protiv Jadrana iz Splita, ove sezone vrlo jakog prvaka Hrvatske, privukla je veliku pažnju. I ostat će upisana kao prva utakmica Lige prvaka u vaterpolu koja je odigrana u BiH. U prvom kolu sastav iz Crne Gore je poražen dva razlike u Mađarskoj, dok je imenjak iz Splita bio bolji od Crvene Zvezde.

Međusobni duel dva Jadrana u drugom kolu ponudio je dosta uzbuđenja. Gosti su vodili 5:2, ali je utakmica došla u egal nakon prvog poluvremena. Nakon toga se igralo gol za gol. Kod rezultata 9:8 sastav iz Crne Gore nije iskoristio peterac (Nagaev), dok je Bukić s druge strane pogodio kada su gosti imali igrača više za 10:11. Imali su priliku vaterpolisti iz Crne Gore, tri napada nije realizirali.

Dmitrii Kholod je u poraženoj ekipi postigao tri gola, Đurović je upisao šest obrana, dok je s druge strane Marinić Kragić također stao na tri gola, uz pet obrana Marcelića i četiri Anića. Naredne srijede Jadran iz Herceg Novog će u Trebinju ugostiti Crvenu Zvezdu.

Kopirati
Drag cursor here to close