BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 19

SPORT CENTAR PODCAST: Tomislav Brkić: Četvrtfinale Roland Garrosa je nešto posebno

"Sjećam se kada sam putovao u poznati kamp Nicka Bollettierija na Floridi. Ne znaš engleski, tamo veliki broj igrača, pokušavaš se snaći sam koliko možeš, a oni te svrstaju u neku grupu među najlošije igrače", kaže Tomislav Brkić.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 16:02 Bljesak.info
TOMISLAV BRKIĆ U SPORT CENTRU | SVE TAJNE TENISA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao dječak od sedam godina je počeo trenirati tenis uz svoju braću. Oni su odustali, on je nastavio. Danas je među pedeset najboljih tenisača svijeta u konkurenciji parova - dublova. Prije nekoliko godina Tomislav Brkić je odlučio podvući crtu što se tiče singla i nije pogriješio.

Za sada je na dva osvojena turnira, prošle godine je s Nikolom Ćaćićem osvojio Buenos Aires, ove godine je otišao do kraja u Gstaadu igrajući s Franciscom Cabralom. Bilo je finala, polufinala, na jakim turnirima, međutim svakako da je jedan od važnijih rezultata četvrtfinale Rolanda Garrosa 2021. godine. Tako je Tomislav je postao prvi tenisač pod zastavom BiH koji se probio u četvrtfinale jednog Grand Slam turnira.

Naravno u tenisu probiti se među pedeset najboljih na svijetu nije lako, morate proći puno toga dobrog i lošeg. Od juniorskih turnira, pa preko Futuresa, Challengera, do onih najboljih. Mnogi često u jednom trenutku, negdje na prelasku iz juniorskog u seniorski tenis jednostavno odustanu.

"Sjećam se kada sam putovao u poznati kamp Nicka Bollettierija na Floridi. Ne znaš engleski, tamo veliki broj igrača, pokušavaš se snaći sam koliko možeš, a oni te svrstaju u neku grupu među najlošije igrače, neki su drugi treneri, nemaš mogućnosti doći u kontakt s Nickom. Danas kada sve vratim, nešto takvo ne bih napravio u tim godinama", reći će Tomislav.

Tomislav se odlučio za parove, gdje je ipak manje novca nego što je to u singlu. Ipak kako kaže i tu se može zaraditi.

"Naravno da nije isti novac, ali opet imate jake turnire iz Masters serije, imate Grand Slamove gdje možete dobro zaraditi, naravno sve ovisi o rezultatu. Mislim da je i singlu i teže, jer je tamo stvarno jaka konkurencija kao što se vidi i danas. Naravno da je jako važan ranking, jer recimo ja sam sada u svijetu među pedeset pa ulazim direktno na sve velike turnire, puno je lakše"

Na turnirima je igrao s mnogim tenisačima, mijenjao je partnere, bilo tu iskusnih, provjerenih dubl igrača, manje poznatih, Tomislav se prisjetio svog prvog nastupa na Australian Openu s Aisam-Ul-Haq Qureshijem, Pakistancem koji je godinama bio jedan od tih iskusnih, boljih...

"Meni je to bio prvi Australian Open, Ul-Haq Qureshi strašno iskusan, međutim malo sam ostao iznenađen. Kada ja napravim pogrešku kriv sam, kada on, onda ništa. Ja sam nekako bio pod pritiskom, što je meni strašno zasmetalo, jer sam očekivao drugačiju reakciju od jednog tako iskusnog igrača" dodao je Tomislav.

U novom izdanju Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info, razgovarali smo s Davis Cup reprezentativcem BiH, danas tenisačem koji je među pedeset najboljih u svijetu, u konkurenciji parova, Tomislavom Brkićem. Pričalo smo o njegovom početku karijere, odlasku u kamp velikog Bollettierija, osvojenim turnirima, novcu u tenisu, igračima protiv kojih je igrao, s kojim je igrao, Davis Cupu...

Kopirati
Drag cursor here to close