Nakon osvojenog ATP turnira

Brkić za Bljesak: Eliminacija prvih nositelja je bila prekretnica

"Odigrali smo u tom prvom kolu težak meč, neizvjestan, izbacili smo prve nositelj, protivnici su imali meč loptu, nakon čega smo iz meča u meč igrali sve bolje". kaže bosanskohercegovački teniser Tomo Brkić
Sport / Ostali sportovi | 25. 07. 2022. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa samo jednim izgubljenim setom, kombinacija Tomo Brkić - Francisco Cabral je osvojila naslov na teniskom turniru u Gstaadu. U finalu su Brkić i Cabral sredili Robina Haasea i Philippa Oswalda 6-4, 6-4 u meču koji je trajao 72 minute. Pet gem prvog i peti gemi drugog seta su bili presudni.

U prvom setu je bio dovoljan za 6-4, u drugom su Tomo i Francisco krenuli sa breakom za 1-0, ali su Haase i Oswald uzvratili. Međutim, taj treći break je na kraju odlučio pitanje pobjednika. Za Tomu Brkića je ovo druga titula, nakon naslova u Buenos Airesu prošle godine. O svojim dojmovima nakon turnira Tomo je kratko je Bljesak.info rekao:

"Osjećaj je dobar, moj drugi naslov na Touru, igrali smo dobro, već u prvom kolu smo pobjedili prve nositelje Matosa i Vegu Hernandeza, kombinaciju koja je slavila tjedan ranije u Bastadu. Odigrali smo u tom prvom kolu težak meč, neizvjestan, protivnici su imali meč loptu, nakon čega smo iz meča u meč igrali sve bolje".

Dugo je Tomo igrao sa Nikolom Ćaćićem, hoće li nastaviti suradnju sa Cabralom, nije izvjesno.

" Cabral ima stalnog partnera i ovo nam je bio tek drugi turnir ove godine zajedno. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti, moguće je da odigramo još koji turnir zajedno.Vidjet ćemo nismo ništa razgovarali", kratko je dodao Brkić koji je napredovao pet mjesta pa je sada trenutačno 50. igrač svijeta u konkurenciji parova. 

Kopirati
Drag cursor here to close