Reket iz Ljubuškog

Brkić za Bljesak: Zadovoljan sam nastupom na Wimbledonu

U Cordobi je Tomo zaigrao s Nikolom Čačićem, tenisačem iz Banja Luke koji već određeno vrijeme živi u Srbiji i igra pod zastavom ove zemlje.
Sport / Ostali sportovi | 10. 07. 2021. u 08:36 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na početku su to uglavnom bile tek sporadične vijesti. Ali tako je to nekako kada se priča i piše o tenisu, barem u konkurenciji parova.

Ljubušak, Tomislav Brkić je sezonu krenuo igrajući s veteranom, nekada odličnim tenisačem Pakistancem Aisam-Ul-Haq Qureshijem. Odigrali su četiri meča i tu se nekako priča završila.

U Cordobi je Tomo zaigrao s Nikolom Čačićem, tenisačem iz Banja Luke koji već određeno vrijeme živi u Srbiji i igra pod zastavom ove zemlje.

Kada je uspostavljena suradnja vjerojatno niti jedan niti drugi nisu mogli očekivati kako će se priča razvijati. I već na drugom turniru, onom u Buenos Airesu, ova kombinacija je stigla do kraja. Sa samo jednim izgubljenim setom. Povezali su još dva finala, Marbelle i Beograda. I to je bilo definitivno to.

   

Stigao je Roland Garros u kojem su bili sjajni. Eliminirali su vrhunsku kombinaciju Granollersa i Zeballosa, jednako kvalitetnu Bolleli/Gonzalez, prije nego što će ih zaustaviti jedan od najboljih dublova današnjice Francuzi Herbert i Mahut. Turnir u Halleu i Mallorci bili su jedna vrsta zagrijavanja za Wimbledon, jer Tomo i Nikola nisu imali prilike igrati zajedno na travi.

Međutim, to se na Wimbledonu nije osjetilo. I čini se kako ih je samo ždrijeb zaustavio da naprave još jedan pravi veliki rezultat, iako je i osmina finala vrlo dobar, jer su ih zaustavili Mektić i Pavić.

''Nakon četvrtfinala Roland Garrosa, stiglo je treće kolo Wimbledona i stvarno smo zadovoljni ostvarenim, jer ovo nam je bio prvi Wimbledon, težak ždrijeb. U drugom kolu smo eliminirali 15.nositelje, Daniella i Oswalda nakon velike borbe, gdje smo stvarno odigrali jedan odličan meč. U trećem kolu smo morali ići na najbolji par svijeta trenutno, igrali smo dobro, u tie breaku trećeg seta ispustili i prednost od 3:0. Izgubili smo u četiri seta, ali to može biti jedno stvarno dobro iskustvo, jer smo tek od ove godine počeli zajedno igrati'', kaže na početku razgovora za Bljesak.info, Tomislav Brkić.

Bljesak.info: U relativno kratkom periodu je napravljeno puno, ti i Nikola izgledate odlično.

BRKIĆ: Ja sam prije nekih godinu, dvije dana odlučio samo igrati parove, nema više singla i za sada nam jako dobro ide. Nikola i ja možemo biti zadovoljni suradnjom, dosadašnjim dijelom godine jer ide stvarno dobro, pogotovo na velikim turnirima gdje se osvaja i najveći broj poena.

Bljesak.info: U prijevodu za one koji ne znaju Tomislav je odlučio zaključiti karijeru kada je u pitanju singl, sada ostaju samo parovi.

BRKIĆ: Izgubio sam ranking što se tiče singla i tu se više ništa ne može promijeniti, niti vratiti, niti sam pokušavao. U parovima ide puno bolje i sada sam fokusiran samo na to, dodaje Tomislav

Bljesak.info: Što se očekuje u nastavku sezone, prošla su tri velika turnira, završila je sezona na travi?

BRKIĆ: Nakon Wimbledona sam se kratko vratio kući, mali odmor pa novi turnir. Opet se vraćamo na zemljanu podlogu, prvi turnir je u Hamburgu, nakon toga Umag, pa Kitzbühel. Nakon toga ide beton, tvrda podloga u Americi. Mi ćemo vjerojatno uzeti malu pauzu jer teško da ćemo upasti na turnire iz Masters serije 1000, Toronto i Cincinnati. Tek tamo prije US Opena vjerojatno ćemo zaigrati ne nekom turniru pa onda New York i zadnji Grand Slam. Po završetku US Opena slijedi period rezerviran za Davis Cup i nastup s reprezentacijom u Peruu.

Bljesak.info: Sada kada si već izabrao igrati samo parove, kako to sve izgleda u svijetu tenisa, imaš li osjećaj da su parovi malo podcijenjeni, a igrati ih na vrhunskom nivou nije nimalo lagano?

BRKIĆ: Tek sada sam na velikim turnirima vidio da ljudi gledaju te mečeve i mislim da bi medijski ti mečevi mogli biti bolje popračeni. Mislim da je parove zanimljivo gledati, jer mečevi nisu toliko dugi, može se vidjeti sjajnih poteza. Nije ih lako igrati jer ima sjajnih kombinacija, a to je nešto sasvim drugo u odnosu na singl. Posebno ako se uzme ta neka koncepcija igre. Sigurno i ti tenisači zaslužuju svoje mjesto u medijima, kaže na kraju razgovora bosanskohercegovački Davis Cup reprezentativac, trenutačno 56. igrač na svijetu u konkurenciji parova.

Ako nastavi s dobrim rezultatima i u drugom dijelu sezone, mogao bi do kraja doći među četrdesetak najboljih igrača svijeta.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close