Neka idu na spavanje...

Sjajni Medvedev nadigrao Alcaraza i prošao u finale

"Jedini problem su uzvici Španjolaca između prvog i drugog servisa, bili su malo očajni, ali nije pomoglo, sada mogu da idu da spavaju", poručio je Medvedev u svom stilu
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2023. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imamo reprizu iz 2021. godine. Iako su svi priželjkivali veliko finale Đoković - Alcaraz, od toga nema ništa. I dok je Novak Đoković svoj posao odradio, osvajač iz 2021. godine je pokvario planove Španjolca. Daniil Medvedev je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva sezone i u četiri seta je dobio Alcaraza. Slavio je Rus 7-6(3), 6-1, 3-6, 6-3 i podsjetio još jednom da kada je pravi može pobjedi bilo koga.

"Izazov je igrati protiv igrača koji je osvojio 23. Grand Slam naslova u karijeri. Kada sam ja osvojio svoj jedini uspio sam pobijediti baš Đokovića. U tom finalu sam igrao svoj najbolji tenis, sada to treba pokušati ponoviti. Nema drugog načina", rekao je Medvedev nakon meča.

U prvom setu je bilo malo break prilika, Alcaraz je imao dvije u četvrtom gemu. Za četiri vezana poena u tie breaku, Medvedev je dobio set i čini se krila. Iz poena u poen je igrao sve bolje.
Drugi set je bio fenomenalan, pogodio je nekoliko sjajnih poena, kao rijetko koji tenisač ove sezone protiv Alcaraza.

Španjolac je uspio da se oporavi u trećem setu, ali je i dalje bio u podređenom položaju. Medvedev je spasio tri break lopte u trećem gemu četvrtog a onda je Rus poveo 4-2 i trasirao sebi put do finala. U posljednjem gemu meča Alcaraz je imao tri break lopte, Medvedev je iskoristio četvrti meč loptu.

Video: Medvedev - Alcaraz 

"Bilo je mnogo sumnji pred meč, pitao sam se što moram da uradim bolje... Sretan sam. Rekao sam da moram da igram 11 od 10, a igrao sam 12 od 10, osim u trećem setu. Toliko je mlad, a već je dvostruki osvajač Grand Slam, broj 1... Moraš da budeš bolji od sebe da bi ga pobijedio, i ja sam to bio", rekao je Medvedev te se opet dotakao publike na Arthur Ashe stadionu...

"Publika je bila nevjerojatna danas, apsolutno nevjerojatna. Imali smo neke lude poene, osjetio sam da ima ljubavi za obje strane. Jedini problem su uzvici Španjolaca između prvog i drugog servisa, bili su malo očajni, ali nije pomoglo, sada mogu da idu da spavaju. Posljednji gem, spašavao sam break lopte, stegli smo se obojica, ali uspio sam", rekao je Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close