Alcaraz ide po planu

Osminu finala izborili Alcaraz, Zverev, Sinner, Medvedev

Zanimljiv detalj s meča Alcaraz-Evans širi se društvenim mrežama. Naime, u jednom je trenutku susreta iz lože španjolskog tenisača do njega stigla staklena bočica s crvenom pilulom unutra...
Sport / Ostali sportovi | 03. 09. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlos Alcaraz je prošao u osminu finala US Opena. Nakon što je izgubio prvi set na turniru. Nije neočekivano jer je Britanac Daniel Evans kvalitetan tenisač, puno kvalitetniji od prethodna dva protivnika s kojima je igrao Španjolac.

Alcaraz je sigurno otvorio meč, duplim breakom, ali je onda na početku drugog izgubio svoj servis. Međutim, nanizao je četiri gema zaredom opet, pa stigao do dva seta prednosti. Ono što je Britanac propustio iskoristiti u drugom setu, nije u trećem. Ovaj put je na break za 3-4, nadogradio svoj servis gem, što je bilo dovoljno za set. Alcaraz nije na dozvolio kompliciranje situacije, break za 4-2 je bio dovoljan. Prošao je dalje nakon tri sata i 13 minuta igre 6-2, 6-3, 4-6, 6-3.

"On je jako neugodan suparnik. Stalno želi doći na mrežu, ima sjajan slajs, dobar dodir, nahvalio je Alcaraz suparnika u prvom intervjuu nakon meča u kojem je upisao 60 winnera. Sljedeći suparnik bit će Matteo Arnaldi protiv kojeg dosad nije igrao.

Zanimljiv detalj s meča Alcaraz-Evans širi se društvenim mrežama. Naime, u jednom je trenutku susreta iz lože španjolskog tenisača do njega stigla staklena bočica s crvenom pilulom unutra. Mnogi se naravno pitaju što je Španjolac uzeo tijekom predaha.

Plasman u osminu finala izborio je i Talijan Jannik Sinner koji je u 3. kolu savladao bivšeg pobjednika US Opena Stana Wawrinku sa 6-3, 2-6, 6-4, 6-2. Sinner se nalazi u istom dijelu ždrijeba i trebao bi biti protivnik Španjolca u četvrtfinalu. Međutim, za razliku od Alcaraza,
Sinner igra protiv Alexandera Zvereva. Zvereve je večernjem programu tek u drugoj polovini meča slomio otpor iskusnog Grigora Dimitrova. Dimitrov je igrao odlično. Dobio je prvi set, u drugom imao break prednosti, dvije set lopte u tie breaku, nije to iskoristio i onda je ostao na dva gema do kraja.

U istom dijelu ždrijeba je i Medvedev. Rus je bio nervozan, u svom stilu rekli bismo, ali je prošao igrača u dobroj formi Sebastiana Baeza 6-2, 6-2, 7-6(6). Za četvrtfinale igra protiv de Minaura. Preostali par osmine finala u ovom dijelu ždrijeba je Draper - Rublev. U drugom dijelu igraju Hijikata - Tiafoe, Paul - Shelton, Tricker - Fritz te Đoković - Gojo.

Kopirati
Drag cursor here to close