Malo vremena za oporavak

Sinner na kraju odustao od turnira

Ovo je bio još jedan od mečeva na ovom turniru koji su završili za dva ujutro, u dva i pol. Organizatori su onda odlučili da će istog dana, Sinner od 17 sati igrati protiv De Minaura.
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2023. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Janik Sinner igra odlično u završnici sezone. Nakon US Opena je uzeo Peking, nakon toga i Beč, u Parizu se mučio protiv MacKenzieja McDonalda, morao je igrati tri seta. Na kraju je slavio 6-7(6), 7-5, 6-1. Ovo je bio još jedan od mečeva na ovom turniru koji su završili iza dva ujutro, u dva i pol. Organizatori su onda odlučili da će istog dana, Sinner od 17 sati igrati protiv De Minaura.

Sinner je na kraju napravio nešto što do sada nisu radili tenisači. Odlučio je odustati od turnira. Napisao je sljedeće: 

"Žao mi je što sam ovo morao napraviti. Što sam se povukao s turnira u Bercyju. Prethodni meč sam završio kada je bilo skoro 3 ujutru i nisam legao u krevet još nekoliko sati kasnije. Imao sam manje od 12 sati da se odmorim i pripremim za naredni meč. Moram da uradim ono što je najbolje za moje zdravlje i tijelo. Uskoro dolazi završni Finals u Torinu, Davis Cup, veoma važni mečevi. Spremam se za te turnire. Vidimo se u Torinu."

Kopirati
Drag cursor here to close