Impresivno

Sinner bez izgubljenog seta do polufinala

Sinner je igrao odlično krajem prošle godine na završnom Finalsu i Davis Cupu, dobru formu je zadržao i početkom ove godine.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2024. u 16:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jannik Sinner je napokon probio led na Australian Openu. U drugom pokušaju izborio je prvo polufinale, drugo u karijeri nakon prošlogodišnjeg Wimbledona.

Prije dvije godine u četvrtfinalu je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa, danas je savladao Andreya Rubleva u tri seta. Sinner je igrao odlično krajem prošle godine na završnom Finalsu i Davis Cupu, dobru formu je zadržao i početkom ove godine.

Odigrao je pet mečeva u Melbourneu, još nije izgubio niti seta. Rublev je imao svoje prilike, čak osam break lopti, ali niti jednu nije iskoristio. Redom, u prvom setu dvije, u drugom četiri, u trećem dvije. Imali su isti broj winnera, obojica po 34, ali je Rublev napravio osam neforsiranih pogrešaka više.

U prvom setu je jedan break bio presudan, u drugom je stalno Rublev prijetio. Imao je break loptu za 4-2, jednu za 5-3. Posebna priča je bio tie break. Vodio je 5-1, Sinner je nakon toga uzeo šest poena zaredom za 7-5. Nakon što je Rus propustio dvije break lopte za 2-1, Sinner je došao do breaka za 4-2, posljednjeg u ovom meču za konačnih 6-4, 7-6(5), 6-3. U polufinalu Sinner ide na Novaka Đokovića. Prošle godine je Sinner slavio u tri seta po skupinama, kasnije je u finalu Novak bio bolji, nakon čega Jannik ostvario pobjedu u Davis Cupu spasivši meč lopte.

Jannik Sinner je napokon probio led na Australian Openu. U drugom pokušaju izborio je prvo polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close