Komplicira se situacija u Zelenoj skupini

Sinner savladao Đokovića u sjajnom meču

Postoje određeni scenariji, za Đokovića bi bio najgori onaj u kojem Sinner savlada Runea, njega Hurkacz.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2023. u 01:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon četiri maratonca u dvorani, Novak Đoković je upisao poraz. Tri meča u Bercyju je dobio do finala, jedan u Torinu. Na kraju je serija stala u drugom kolu Zelene skupine Finalsima.

U fenomenalnoj atmosferi, na krilima navijača Jannik Sinner je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone. Savladao je Novaka Đokovića 7-5, 6-7(5), 7-6(2), koji je imao veliku seriju od 19 mečeva bez poraza nakon finala Wimbledona.

Obojica su sjajno servirala tijekom cijelog meča. Imali su visok procenat osvojenih poena na prvom servisu, dok je Novak imao nešto više winnera u odnosu na Sinnera (46-37).

U prvom setu, Sinner je napravio break u najboljem mogućem trenutku. Novak je imao problema s igrom servis - volej, Sinner je dobro returnirao, pa oduzeo servis svom protivniku s četiri vezana poena. Đoković je imao 40:15. U drugom setu nismo vidjeli niti jednu break loptu, Đoković je dobio tie break.

Prije dva dana je slomio Holgera Runea u trećem setu, Sinner nije posustao. Igrao je i dalje visokom ritmu, nije zastao nakon što je Novak napravio ri-break. Međutim, u tie breaku Sinner je odigrao nekoliko vrhunskih poena i nije ostao niti malu priliku Đokoviću. Opet je pogodio return kad je trebalo, Novakovi napadi nisu bili najbolje pripremljeni i Sinner je slavio 7-2.

Sada je Sinner na 59 pobjeda što je najviše od bilo kojeg tenisača iz Italije u Open eri. Ujedno, Sinner ima strašan omjer u dvorani, 15-1. U ovom trenutku Sinner ima dvije pobjede i jako je blizu polufinalu. Za Novaka je puno važno da je uhvatio jedan set.

Postoje određeni scenariji, za Đokovića bi bio najgori onaj u kojem Sinner savlada Runea, njega Hurkacz.  Sinner također može ostati bez polufinala ako izgubi u dva seta od Runea, a Đoković dobije Hurkacza. Ako Rune pobjedi Sinnera s 2-1 u setovima i Đoković Hurkacza, u krugu od trojice svi bi bili na nuli, pa bi odlučivao gem razlika u međusobnim duelima. Novak je i tu u povoljnoj poziciji jer je trenutno na +1. Siner je na +2, a Rune na -3 – ne postoji rezultat kojim Rune može da pobjedi Sinnera (s 2-1), a da i Talijan i Danac imaju bolji gem razliku od Novaka.

Kopirati
Drag cursor here to close