Novak broj jedan na kraju godine

Đoković: Ispunio sam svoj cilj

Uskoro ide novi break i pobjeda. Osmi put će Novak završiti godinu kao najbolji igrač svijeta. Od nedjelje Novak je tenisač s najviše pobjeda nad rivalima iz TOP 10 društva, on i Federer ih imaju po 14, kada su imali 35 i više godina.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2023. u 01:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković će i ovu godinu završiti kao najbolji igrač svijeta. Dileme realno nije bilo, jer je za ovjeru prvog mjesta Đoković trebao tek jednu pobjedu na završnom turniru u Torinu. Nije kalkulirao.
Tu jednu pobjedu je pod svaku cijenu želio ostvariti u prvom meču, protiv Holgera Runea. Teškom, koji je otišao preko tri sata. Na kraju je bilo 7-6(4), 6-7(1), 6-3.

Rune je prvi ostvario break u prvom setu, ali je Novak ekspresno odgovorio. U tie breaku, Đoković stiže do prednosti 5-2, nešto kasnije koristi drugu set loptu.

Sličan rasplet u drugom setu koji ide na stranu mladog Danca. Ispustio je Rune opet break prednosti, ali je zato Novaku prepustio jedan poen u tie breaku. U trećem setu je Novak krenuo dobro, poveo je 2-0, ali se sada Rune vraća. Novak je nervozan, lomi rekete, ali očito radi pravu stvar.

Uskoro ide novi break i pobjeda. Osmi put će Novak završiti godinu kao najbolji igrač svijeta. Od nedjelje Novak je tenisač s najviše pobjeda nad rivalima iz TOP 10 društva, on i Federer ih imaju po 14, kada su imali 35 i više godina.

"Vidio sam u prvom gemu koliko je bio naoštren, kako je igrao s osnovne linije. Znao sam da će biti teško za mene. Da ću morati da radim naporno. Osjećao je loptu, bio je agresivan, servirao je izvanredno. Bio je sjajan. I ja sam igrao sjajno, u određenim sam trenucima spuštao. Značaj večerašnjeg meča, to je dodalo pritisak. Ali, poslije lošeg tie-breka u drugom setu igrao sam solidno u trećem setu. Mnogo mi znači. Vidjeli ste da imam mnogo emocija na terenu. Sam sam sebi nametnuo pritisak da moram da pobijedim. Osvojio sam Pariz, što me je dovelo do bolje pozicije i znao sam da mi je trebala jedna pobjeda. Drago mi je što sam u tome uspio i sebe rasteretio. Sve dalje što dođe, to je bonus. Ispunio sam svoj cilj", rekao je nakon meča Đoković.

Sljedeći meč Novak igra protiv Jannika Sinner. Domaći tenisač je potvrdio odličnu formu iz završnice sezone. S breakom u petom gemu drugog i na početku drugog seta, Sinner je lakše od očekivanog slomio otpor Stefanosa Tsitsipasa, dva puta po 6-4. Podatak da Grk nije imao niti jednu break loptu dovoljno govori za sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close