Napokon dobio Medvedeva

Jannik Sinner osvojio naslov u Pekingu

Sinner je napokon danas prvi put u karijeri dobio Medvedeva koji je bio bolji u prethodnih šest međusobnih duela.
Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2023. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je bio sjajan tjedan Jannika Sinnera u Pekingu. U polufinalu je prvo sredio Carlosa Alcaraza, nakon čega je u finalu bio bolji od Daniila Medvedeva 7-6(2), 7-6(2), za treći naslov ove sezone, deveti u karijeri. Drugi najveći nakon Kanade.

Naslov kojim je Sinner osigurao četvrto mjesto na ATP rang listi čime je izjednačio ostvarenje zemljaka Adriana Panatte koji je u kolovozu 1976. godine bio četvrti igrač svijeta. Usput, Sinner je napokon danas prvi put u karijeri dobio Medvedeva koji je bio bolji u prethodnih šest međusobnih duela.

Medvedev je imao jednu break loptu, Sinner pet, niti jednu nisu iskoristili. U prvom setu je Medvedev imao svoju šansu na 30:40 u petom gemu, Sinner je svoje dvije prilike propustio kod 4-3. Sinner je još tri prilike imao na otvaranju drugog seta, u trećem gemu i to je bilo sve. Međutim, Jannik je odigrao kompletno sjajan meč. Ne samo dva tie breaka. U kojima Medvedev nije imao šanse.

"Daniil, hvala što si mi dopustio da dobijem barem jedan meč", našalio se Sinner tijekom ceremonije dodjele trofeja. "Imali smo vrlo teške bitke, posebno ove godine. Hvala što si me učinio puno boljim igračem. Puno sam trenirao da bih vas pobijedio. Moj tim puno radi. Hvala vam puno i posebno je podijeliti ovo trenutak s vama", rekao je nakon meča" Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close