Repriza četvrtfinala iz prošle godine

Sinner: Protiv Novaka je teško igrati, posebno na Wimbledonu

Na Wimbledonu je prošle godine došao do četvrtfinala, poražen je od Đokovića u pet setova iako je vodio 2-0. Ovaj put je bio bolji od Romana Safiullina 6-4, 3-6, 6-2, 6-2.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2023. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jannik Sinner je napokon uspio. U petom pokušaju je prošao u polufinale jednog Grand Slam turnira. Na svakom od četiri velika, Jannik je do sada u karijeri došao u četvrtfinale. Na Wimbledonu je prošle godine došao do četvrtfinala, poražen je od Đokovića u pet setova iako je vodio 2-0. Ovaj put je bio bolji od Romana Safiullina 6-4, 3-6, 6-2, 6-2.

"Veoma sam sretan da mogu da igram prvo polufinale ovdje, na posebnom mjestu, na posebnoj podlozi. Vidjet ćemo kako će biti u narednom meču. Ovo će biti potpuno drugačiji meč nego prošle godine. Poznaje me bolje i ja poznajem njega bolje. Mislim da će također biti malo i taktički meč više, ali u neku ruku i mentalno. Ako igrate protiv Novaka, uvijek je teško igrati ovdje, posebno na Grand Slamovima Ali, sretan sam. Boriću se za svaku loptu. Uživat ću u momentu, znajući da mogu da mogu da idem snažno, pokušavajući da ga pobijedim. Ali, imamo dva dana slobodno, pokušat ću da radim na nekoliko stvari koje ću možda koristiti u sljedećem meču, vidjet ćemo kako će to izgledati", rekao je Talijan.

Kopirati
Drag cursor here to close