Očekivano u osmini finala

Đoković: Moram pohvaliti Wawrinku

Prva dva seta srpski je tenisač osvojio dominantno i lako. Bio je to njihov 27. međusobni okršaj (prvi na travi) i 21. pobjeda Đokovića koji će u osmini finala igrati protiv 17. nositelja Huberta Hurkacza.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2023. u 01:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đoković je imao dva cilja u jednom meču. Pobijediti Stana Wawrinku, što je moguće lakše i brže. Jer meč je počeo
poprilično kasno, kao posljednji na centru. Postojala je mogućnost da eventualni meč ne završi do famoznog policijskog sata u Londonu. Da je kojim slučajem Wawrinka igrao u prva dva seta kao u trećem, pitanje je kako bi sve to izgledalo.

Ovako je Novak slavio u tri seta, Wawrinka je igrao odlično u trećem setu, vodio je 5-3 u tie breaku ali nije osigurao nastavak
meča u subotu. Prva dva seta srpski je tenisač osvojio dominantno i lako. Bio je to njihov 27. međusobni okršaj (prvi na travi) i 21. pobjeda Đokovića koji će u osmini finala igrati protiv 17. nositelja Huberta Hurkacza. Ostali parovi osmine finala u donjem dijelu ždrijeba su Sinner – Galan, Safiullin – Shapovalov i Rubljov – Bublik.
U subotu su na rasporedu mečevi trećeg kola u gornjem domu.

"Prije svega, moram da kažem da je nevjerovatno ono što Stan radi u tim godinama, nakon toliko operacija. Što je to problem. Mi smo dva starca. To mora da se zna. Nevjerojatno je i inspirativno. On je bio primoran da padne u rankingu i da ga vrati. Mi smo imali naše bitke. Sjajan je momak i želim mu sve najbolje u nastavku. Bio sam na dva poena od produžetka i odlaska u naredni dan. Izašli smo na teren i znali smo da će biti tijesno. Neko je morao da pobjedi 3:0.
Na kraju je on podigao svoj nivo igre, ja sam ga spustio. Publika je bila tu, nadam se da ste uživali. Uživao sam u prva dva seta. U trećem mi je opao nivo, a njegov podigao. Publika ga je podigla. Osjećao sam da sat otkucava. Obojica smo znali da maksimalno možemo da igramo tri seta, tako da je neko morao da pobjedi sa 3-0.
Izgledalo je baš dobro u prva dva seta. On je trostruki GS šampion, igrao je u ovakvim uvjetima.
Otišao je da se presvuče i vratio se kao drugi igrač", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close