Polufinale Miamija

Sinner pomeo Medvedeva, Dimitrov ne posustaje

U finalu Miamija, gledat ćemo Jannika Sinnera i Grigora Dimitrova. Sinner je uzvratio Medvedevu za poraz prošle godine na ovom turniru, dok je Dimitrov sredio i Sashu Zvereva.
Sport / Ostali sportovi | 30. 03. 2024. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grigor Dimitrov uživa u Miamiju. Prvi put je u karijeri izborio finale ovog velikog turnira. Nakon što je razbio Carlosa Alcaraza, u polufinalu je savladao Sashu Zvereva. Nije u dva seta, ali to je potpuno nevažno. Prošao je u tri, 6-4, 6-7 (4), 6-4. U odlučujućem, trećem setu presudio je break u sedmom gemu za 4-3.

"Bio je to kao okršaj prsa o prsa. Stvarno smo krenuli jedan na drugog svom snagom. U drugom setu Alexander je podigao razinu svoje igre, a ja sam cijelo vrijeme bio pod pritiskom u to drugom setu, tie breaku. Onda je došla ta jedna prilika u trećem koju sam iskoristio", kaže Dimitrov kojem je ovo treće finale na turnirima iz Masters serije. Sada je ponovo TOP 10 igrač. Posljednji put je to bio u studenom 2018. godine. Jako puno vremena je prošlo:

"Trenutačno vodim vlastite bitke. Trčim vlastitu utrku. Sve je zasluga mog tima, mog rada. Puno toga sam prošao u karijeri, ali sam nastavio raditi, nastavio sam vjerovati. Ovo finale je kao neka trešnja na torti", naglasio je Bugarin. Dimitrov je na pobjedu protiv Zvereva čekao deset godina. Od turnira u Baselu. 

U finalu Dimitrova čeka još jedan izazov. Ove sezone fenomenalni Jannik Sinner. Sinner je u polufinalu razbio Medvedeva u dva seta 6-1, 6-2 za samo sat i 11 minuta. Za Sinnera je ovo treći put kako stiže do finala u Miamiju. Prije tri godine je izgubio finale od Poljaka Huberta Hurkacza, a lani od Medvedeva. Zanimljivo, to su mu dva od samo tri poraza u finalima, dok je 12 puta izlazio kao pobjednik iz završnih dvoboja na turnirima.

"Osjećao sam se odlično na terenu. Obično što dalje idem na turniru, osjećam se ugodnije. Jako sam zadovoljan ovom izvedbom", rekao je 22-godišnji Talijan nakon pete pobjede u 11 međusobnih susreta sa šest godina starijim Rusom. Posljednji put igrali su u finalu Australian Opena.

Video: Polufinalni mečevi 
Kopirati
Drag cursor here to close