Nakon drame i dosta uzbuđenja

Sinner odveo Đokovića u polufinale

Dao sam se od sebe jer do sada u karijeri nisam nikada savladao Runea. Započeo sam jako dobro. U drugom je bolje servirao, bolje se kretao, tako da je to bio mnogo izjednačeniji meč.
Sport / Ostali sportovi | 17. 11. 2023. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drama je trajala do posljednjeg poena. Dvojica tenisača na terenu odlučivala su o svojoj, ali i sudbini trećeg. Najboljeg na svijetu. Jer nakon što je Poljak Hurkacz uzeo set Novaku Đokoviću situacija se u Zelenoj skupini zakomplicirala.

Đoković je mogao samo u polufinale ako Jannik Sinner savlada Holgera Runea. S tim da je Sinner već imao osigurano mjesto u polufinalu. Međutim, Jannik je odigrao čisto do kraja, bez obzira na sve. U upisao je treću pobjedu na završnom Finalsu.

Opet uz pomoć navijača, 6-2, 5-7, 6-4. U jednom trenutku se činilo kako Rune teško nešto može napraviti u ovom meču. Međutim, kako je drugi set prolazio, tako je Sinner imao sve više problema s kretanjem. Bol u leđima je postala jača. Nije odustajao, ali je Rune dobio drugi set.

Danac je također, još prije Sinnera uzeo jedan medical time out, ali je uz bandažu ispod koljena nastavio igrati. U setu odluke, prvo je Sinner propustio dvije break lopte u trećem gemu, jednu u petom. Rune opasno prijeti u sedmom gemu. Ima priliku, break loptu, ali ona odlazi u nepovrat. Na kraju je Sinner iskoristio svoju šestu  break loptu u setu odluke, za konačni trijumf u desetom gemu.

"Za mene je bilo jako važno vratiti se nakon onakvog meča protiv Đokovića. Dao sam se od sebe jer do sada u karijeri nisam nikada savladao Runea. Započeo sam jako dobro. U drugom je bolje servirao, bolje se kretao, tako da je to bio mnogo izjednačeniji meč. Treći set je mogao otići na njegovu stranu. Pri rezultatu 4-3 spasio sam break loptu. Sretan sam jer igram polufinale pred domaćim navijačima", rekao je nakon meča Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close