Sinner odlučuje

Đoković slavio ali još nije u polufinalu

"Hoću li gledati Sinnera i Runea? Ne znam. U Torino bi danas trebala stići djeca tako da ću biti više sa njima. Ne želim da se više živciram i nerviram koji će rezultat biti", kratko je pojasnio Novak.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2023. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hoće li poraz od Jannika Sinnera u drugom meču Zelene skupine skupo koštati Novaka Đokovića? Novak je opet za pobjedu morao
igrati tri seta protiv Huberta Hurkacza, slavio je 7-6 (1), 4-6, 6-1. Međutim, izgubljeni set danas je zakomplicirao situaciju. Što znači da i pored omjera 2-1, Novak može ostati bez polufinala.

U jednoj od solucija, Novak će ići u polufinale ako Sinner nastavi sa svojim dobrim igrama i savlada Holgera Runea. U slučaju trijumfa mladog Danca, za Đokovića je turnir gotov.

Da stvar bude gora po Đokovića, Hurkacz je u turnir uskočio kao rezerva nakon odustajanja Stefanosa Tsitsipasa. I igrao je uglavnom za novac i bodove. Odlično su oba tenisača kontrolirala servis u prvom setu te nisu dozvolila niti jednu break loptu protivniku pa se sve rješavalo u tie-breaku u kojem je Đoković dominirao te dozvolio Hurkaczu samo jedan poen. Dvije break lopte koje Novak nije iskoristio u osmom gemu čak bi se na kraju mogle pokazati presudnim.

"Hoću li gledati Sinnera i Runea? Ne znam. U Torino bi danas trebala stići djeca tako da ću biti više sa njima. Ne želim da se više živciram i nerviram koji će rezultat biti", kratko je pojasnio Novak i dotakao se još jednom meča protiv Hurkacza.

"Izuzetno težak meč, pogotovo iz perspektive returna s obzirom da sam igrao protiv igrača koji nije imao šta da izgubi. Znao je da će igrati protiv mene, dobro se spremio. Ušao je relaksirano. Izuzetno je servirao, teško je bilo čitati njegove servise. Drugi set, jedan loš gem sa moje strane i to je bilo dovoljno. U trećem mu je opao procenat prvog servisa. Jednostavna analiza", zaključio je Đoković koji je bio poprilično neraspoložen.

Kopirati
Drag cursor here to close