Talijan slavio u Umagu

Sinner: Napokon sam osvojio turnir

"Bila je do sada poprilično teška godina, bilo je nesretnih trenutaka, ali sam radio sa svakim novim treningom da budem bolji igrač. Napokon sam podigao trofej, sretan sam, ali ima još stvari na kojima moram raditi" priznao je Sinner.
Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2022. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno jedno od najboljih ili ako hoćete najkvalitetnijih finala Umaga. Nije ni moglo drugačije, jer su igrali peti i deseti igrač svijeta. I na kraju konačni trijumf talijanskog tenisa. Trojica u polufinalu singla, osvojeni naslovi u parovima i pojedinačno. Alcaraz je bio prvi favorit turnira, ali Jannik Sinner očito zna kako treba igrati protiv Španjolca. Nakon četvrtog kola Wimbledona sada ga je sredio u finalu Umaga, za svoju prvu titulu u 2022. godini.

"Bila je do sada poprilično teška godina, bilo je nesretnih trenutaka, ali sam radio sa svakim novim treningom da budem bolji igrač. Napokon sam podigao trofej, sretan sam, ali ima još stvari na kojima moram raditi" priznao je Sinner nakon trijumfa 6-7(5), 6-1, 6-1.

Video: ATP Umag finale 

Gledajući rezultat drugog i trećeg seta rekli bi smo da je Sinner razbio Španjolca međutim, imao je Alcaraz strašno puno prilika. Samo u drugom setu je Sinner spasio osam break lopti, ukupno devet u dva seta.

Za mnoge je ključan bio drugi gem drugog seta. Talijan je spasio šest break lopti i onda je u narednom gemu napravio break.

"Taj gem je definitivno bio ključan. Znao sam da moram ostati unutra, sačuvati svoj servis. Onda je Carlos napravio nekoliko neforsiranih pogrešaka. Ja sam podigao nivo igre", istakao je Sinner koji sada na svom kontu ima šest naslova.

Kopirati
Drag cursor here to close