Četvrtfinale Monte Carla

Zverev jači od publike i Sinnera, veliki preokret Tsitsipasa

" Za mene je ova pobjeda jako važno, pogotovo nakon svega što se dešavalo u dosadašnjem dijelu sezone. Dosta ovakvih mečava sam gubio ove godine" rekao je nakon meča Zverev.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2022. u 01:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davidovich Fokina - Dimitrov odnosno Tsistipas - Zverev. Tu su parovi polufinala ATP turnira u Monte Carlu. Dva para koja su mogla biti potpuno drugačija jer su četvrtfinali dvoboji ponudili jako puno uzbuđenja, ali i preokreta. Sva četiri su završena u tri seta.

Prvi je u polufinale ušao Španjolac Davidovich Fokina koji nastavlja igrati sjajno na ovom turniru. Pobjednika Indian Wellsa, sve boljeg Amerikanca Taylora Fritza je dobio, nakon preokreta. Fritz je dobio prvi set, u drugom je posustao na svoj servis kod 4-4, ali je zato u sljedećem gemu propustio tri lopte za eventualnih 5-5. Dobro, mogao je i taj prvi set završiti drugačije, ali je Fritz spasio svih pet break lopti. U trećem je Fritz tri puta gubio servis gem, spasio je čak osam od jedanaest break lopti. Ipak, poraz nije izbjegao, Davidovich Fokina je slavio 2-6, 6-4, 6-3.

"Imao sam puno prilika i u prvom setu da napravim break, ali on je imao odgovor. Otišao sam u toalet kako bih se mentalno "resetovao", da nastavim da se borim. Vjerovao sam u sebe i mislim da je ključni trenutak bio finiš drugog seta", naglasio je nakon meča Davidovich Fokina.

Grigor Dimitrov je nekada bio treći na svijetu, sada je 25. ali kada ima svoj dan, onda je svakako opasan protivnik. Nakon četiri godine je ponovo u polufinalu Monte Carla.Te 2018. godine u četvrtfinalu je savladao Goffina prije nego što će izgubiti polufinale od Nadala. Sada je prošao Roberta Hurkacza i to u tie breaku trećeg seta. Poljak je imao 5:4 u trećem setu, ali do meč lopte nije stigao. Na kraju je u tie breaku Dimitrov bio daleko sigurniji za konačnih 6-4, 3-6,7-6 (2).

Najbolji meč je očekivano bio onaj između Jannika Sinnera i Sashe Zvereva koji je protiv sebe imao veliki broj navijača. Meč je očekivano ponudio strašno puno uzbuđenja, preokreta. Tako je Sinner dobio prvi set, nakon što je Zverev ispustio 4:1. Onda je Zverev dobio drugi set, nakon što je Sinner napravio break za 2-1.
Zverev je podigao nivo svoje igre iako je imao manjih problema sa ozljedom pa je tražio i medicinski time out. Treći set je bio posebna priča.

Prvi break pravi Zverev za 2-1, ali na svom servisu ispušta 40:15. U tom gemu je pokušao servis iz ruke, dobio je zvižduke, a posle duple greške prolomio se pljesak iz publike. Naravno,
Sinner se vratio u meč. Ispustio je Zverev 5-3, u nastavku, ali je dobio meč u tie breaku za 5-7, 6-3, 7-6 (5), nakon tri sata i pet minuta igre.

" Za mene je ova pobjeda jako važno, pogotovo nakon svega što se dešavalo u dosadašnjem dijelu sezone. Dosta ovakvih mečava sam gubio ove godine" rekao je nakon meča Zverev.

Na kraju je dan zaključen možda i najluđim okršajem. Stefanosa Tsitsipasa i Diega Schwartzmana. Tsitsipas je dobio prvi set i činilo da polako privodi kraja drugi jer vodi 5-2, ali ne. Argentinac kreira prvo povratak, pa onda preokret. I to kakav. Uzima drugi set i odlazi na 4-0 u trećem. Je li kraj? Nije. Branitelj naslova uzima šest gemova u nizu za 6-2, 6-7 (2), 6-4 i odlazi u polufinale.

Kopirati
Drag cursor here to close