Kraj i za mladog Španjolaca

Sinner eliminirao Alcaraza

U osmom gemu četvrtog seta, Sinner propušta tri meč lopte, ali zato koristi četvrtu u devetom. Za ponavljanje svog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima, što je do sada u njegovoj karijeri bilo četvrtfinale Roland Garrosa.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čistilištu u Wimbledonu kao da nema kraja. Četvrto kolo nije preživio niti peti nositelj, najveća teniska priča dosadašnjeg dijela sezone, Carlos Alcaraz. Mladog Španjolaca je u četiri seta sredio Jannik Sinner, po setovima 6-1, 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Dvadesetogodišnjak, trenutno 13. igrač svijeta, držao je meč po kontrolom od početka.  Talentirani Sinner koji do sada u karijeri nikada nije napravio ništa slično na Wimbledonu, u prvom setu je dva puta uzeo servis Alcarazu, u čertvtom i šestom gemu. Rani break sa početka drugog seta bio je dovoljan Sinneru za veliku prednost u setovima 2-0.

Alcaraz je počeo igrati tek u trećem setu koji je bio i najbolji dio ovog meča. Sinner je imao tri break lopte u prvom gemu četvrtog seta, ali niti jednu nije iskoristio. Ako isključimo sedmi i osmi gem, onda su obojica tenisača bez problema došla do tie breaka. Alcaraz je došao do 6-3, ali je Sinner spasio sve tri set lopte.

Potom je Jannik imao dvije meč lopte, ali je na kraju Španjolac iskoristio svoju set, četvrtu kod 9-8. Upravo smo u završnici seta, vidjeli nekoliko sjajnih poena. Izgledalo je u tom trenutku da bi Alcaraz mogao možda doći do 2-2 u setovima, međutim, nakon dvije propuštene brek lopte stigla je kazna u četvrtom gemu. U osmom gemu četvrtog seta, Sinner propušta tri meč lopte, ali zato koristi četvrtu u devetom. Za ponavljanje svog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima, što je do sada u njegovoj karijeri bilo četvrtfinale Roland Garrosa.

"Carlos je težak protivnik i draga osoba, tako da mi je veliko zadovoljstvo igrati protiv njega. Danas je bio poseban dan na Wimbledonu i osjećaj je nevjerojatan na kraju. Teško je bilo kad sam imao meč loptu, tri koje nisam iskoristio. Ali sam dao sve od sebe, posebno nakon onog prvo gema na početku četvrtog seta.Jako sam sretan što sam u sljedećem kolu i nadam se da ću moći igrati dobar tenis i dalje na turniru" rekao je nakon meča Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close