Nakon ulaska u polufinale

Đoković: Bilo mi je mučno igrati prva dva seta

"Prvi set je bio neizvjestan, izgledalo je kao da se neprijatno osjećam na terenu. Fritz je servirao dobro, Često sam bio na pogrešnoj nozi", govorio je Novak na pressici.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2024. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon završetka meča izjavu na terenu Novak Đoković nije dao Jimu Courieru, već je ovaj put na veliko oduševljenje publike priliku dobio Nick Kyrgios. Obojica su bila poprilično opuštena, pressica Đokovića je ipak bila nešto drugačija. Što je naravno i normalno.

"Bilo je dosta vruće, počeli smo odmah s jednim dugim gemom koji je trajao 16, 17, minuta, gemom koji nas je poprilično izmorio. Prvi set je bio neizvjestan, izgledalo je kao da se neprijatno osjećam na terenu. Fritz je servirao dobro, Često sam bio na pogrešnoj nozi. Čestitam mu, vidjelo se da je imao jasan plan. Bilo mi je mučno da igram prva dva seta. U trećem sam se bolje osjetio i servis. U trećem i četvrtom sam sjajno servirao. Mislim da sam imao više as udaraca od njega, što je čudno jer je jedan od najboljih servera. Način na koji sam igrao u trećem i četvrtom setu, s tim sam jako zadovoljan", naglasio je Novak. Činilo se kako Novak nikako ne prija visoka temperatura, na pauzama, posebno onoj nakon drugog seta vidjeli smo ga kako se hladi kesama leda.

"Pokušao sam sve što sam mogao u kratkom vremenu tijekom promjena. Obojica smo osjetili posljedice vrućine. Podloga ju je apsorbirala, tako da je nama bilo još i gore nego na tribinama. Teško je kontrolirati disanje u takvim okolnostima, veoma je intenzivno. Trošite puno energije i nemate puno vremena da se oporavite. Kese s ledom su način na koji sam pokušao da smanjim toplotu. Nisam uživao u ovakvom meču, drago mi je što sam se izborio sa svim preprekama" rekao je na kraju Novak koji ima naravno veliku želju da još jedno ode do kraja na ovom turniru.

"Ako postoji turnir na kom ću da zapnem, to je Grand Slam. Pogotovo ovdje kada znam u kakvom sam nizu. Ne želim da ostanem bez toga. Očekivanja rastu, ali i ambicije. Ovo je bio glavni teren za mene tijekom karijere", jasan je najbolji tenisač sveta.

Kopirati
Drag cursor here to close