Stefanos je izgubio psihološki rat

Tsistipas: Da, gađao sam namjerno Nicka

"Da, gađao sam ga, jer sam samo htio da prestane. Jer to što radi nije OK. Imao sam osjećaj kao da je to cirkus na neki način. Netko treba sjesti s njim i razgovarati," Tsistipas.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2022. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znali smo i pretpostavljali da može biti burno, ali opet da će biti onako sigurno nismo. Prije svega da će nekako Stefanos Tsitsipas postati veći negativac tijekom meča od najvećeg mogućeg na turniru Kyrgiosa. Jer kada uđete u meč sa tenisačem kao što Nick onda morate biti spremni na sve.

Stefanos je pored toga dobio prvi set, ali onda je ušao u Kyrgiosovu mašinu iz koje kao da nije znao izaći. Bilo je svega i pravo je čudo kako nije završilo recimo kao u polufinalu Grand Slam Cupa tamo 1990. godine, kada su se Brad Gilbert i David Wheaton hvatali za vratove.

I nije sve završilo na terenu, već se nastavilo nešto kasnije pred novinarskim mikrofonima. Tsitsipas je bio prvi pred medijima...

"On je nasilnik i to je ono što on stalno radi, maltretira sve oko sebe. Vjerojatno je bio nasilnik i u školi. Ja ne volim nasilnike. Ne volim ljude koji ponižavaju druge ljude. Ima on i nekih dobrih kvaliteta u svom karakteru, ali ima i ta njegova zla strana, koja kada se iskaže, može nanijeti mnogo štete i njemu i bliskim mu ljudima, " govorio je na presici nakon meča Tsistipas. I niti jednog trenutka nije povisio ton.

"Volim ono što Nick donosi tenisu po pitanju same igre, ali postaneš umoran od njegova ponašanja na terenu. To je konstanto pričanje, konstantno prigovaranje, a mi nismo tu da vodimo dijaloge već da igramo tenis. Frustrirajuće je vidjeti da mu sve to prolazi. Osjetio sam kao da se svaki poen nešto događa i takve smetnje, kada se uporno ponavljaju, teško je ignorirati. Nisam robot da me to ne smeta. Ne postoji igrač koji je toliko frustriran i uznemiren i koji je tako lako zapaljiv zbog bilo čega kao Nick. Volio bih da takvo ponašanje ne bude tolerirano i prihvatljivo.

Tsitsipas je bio toliko iziritiran da je u dva-tri navrata namjerno gađao Kyrgiosa lopticom.

"Da, gađao sam ga, jer sam samo htio da prestane. Jer to što radi nije OK. Imao sam osjećaj kao da je to cirkus na neki način.
Netko treba sjesti s njim i razgovarati."

Ipak je u jednom trenutku povukao ručnu, ali ne zbog Nicka već publike na tribinima, tačnije svoje reakcije kada je zamalo pogodio nekoga na tribinama.

" To je bila potpuno kriva reakcija s moje strane. Ne znam što mi je prošlo kroz glavu. Ispričao sam se. Srećom, nisam pogodio ljude, već samo zid. Neću sigurno to ponoviti nikad više, ali bila je moja odgovornost. No, to inače nije moje ponašanje, nego ga je izazvao cirkus s druge strane mreže," rekao je na kraju Stefanos.

Kopirati
Drag cursor here to close