Bez poraza u ovoj godini

Sinner došao u Top 3 društvo

Osim činjenice da je dobio 12 mečeva, treba reći kako je izgubio samo tri seta. Samo su trojica tenisača uspjela napraviti ovo, Novak Đoković (2016, 2020 i 2023), Roger Federer (2018), Rafael Nadal (2022).
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2024. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jannik Sinner igra sjajno početkom ove teniske sezone. Osvojio je Australian Open, na prvom sljedećem turniru je također otišao do kraja. U Rotterdamu je opravdao očekivanja, de Minaur je poražen u dva seta.

Po prvi put u karijeri, Sinner je TOP 3 igrač. Sinner u ovoj godini još nije izgubio niti jedan meč, dok je gledajući ranking, za mjesec i pol dana osvojio 2.500 ATP bodova (45 % bodova osvojenih u prošloj godini).

Osim činjenice da je dobio 12 mečeva, treba reći kako je izgubio samo tri seta. Samo su trojica tenisača uspjela napraviti ovo, Novak Đoković (2016, 2020 i 2023), Roger Federer (2018), Rafael Nadal (2022). 

Pritom, je Sinner postao najmlađi tenisač kojem je to pošlo za rukom još od nekadašnjeg svjetskog broja jedan, Lleytona Hewitta (2000). Hewitt je te godine uzeo dva ATP naslova prije početka Australian Opena, ali je onda poražen u četvrtom kolu prvog Grand Slama.

Talijan je ipak uradio i nešto što nije uspio nitko da napravi od Lleytona Hewitta 2001. godine. Osvojio je prvi turnir koji je igrao nakon što je uzeo Grand Slam naslov. To nije uspjelo za rukom ni Novaku Đokoviću (izgubio meč drugog kola protiv Gilesa Simona u Marseilleu), Rafaelu Nadalu (izgubio prvo kolo Hallea nakon osvajanja Roland Garrosa 2005. godine) ili Rogeru Federeru (izgubio u finalu Gstaada od Jirija Novaka nakon osvajanja Wimbledona 2003. godine).

Talijan je sve bliže Alcarazu, naravno da ako Španjolac nastavi ovako, realno je očekivati Sinnera vrlo brzo na drugom mjestu ATP rang liste nakon čega bi mogao krenuti u eventualni lov na Novaka Đokovića koji razumljivo neće igrati na toliko turnira na koliko ćemo gledati Sinnera.

"Moj team radi sjajan posao, sada smo svi u Rotterdamu isto to napravili. Stvarno sam ponosan na razinu svog tenisa. Bilo je teških situacija ali smo nosili na pravi način. Pobjede dolaze iz velikog rada, odricanja, treninga, onoga što javnost ne može da vidi. Taj moj radi, sati i sata treninga, teretana. Moja glava je fokusirana isključivo na napredak i sve što radim, radim s apsolutno profesionalnim pristupom. Sada sam treći na svijetu, mogu malo da uživam, da podignem dodatno svoje samopouzdanje ali i nastavim raditi kao do sada.

Kopirati
Drag cursor here to close