Postavio neke negativne rekorde

Medvedev: Sinner može biti broj jedan

Sada je Medvedev prvi igrač u Open eri koji je izgubio dva ili više Grand Slam finala kada je imao prednost od 0:2 u setovima.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2024. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest finala samo osvojen US Open iz 2021. godine. Nije baš ugodna statistika. Od pet poraza su tri bila u pet setova. Zadnja dva Australian Opena je izgubio nakon što je vodio 2-0 u setovima. Svakako zabrinjavajuće.

Činilo se u jednom trenutku kao u Australiji ne može ove godine izgubiti. Posebno nakon drugog kola. Nakon polufinala mnogi su bili uvjereni kako Medvedev ovaj put ide do kraja. Međutim, ni treći put nije bilo dovoljno 2-0.

Sada je prvi igrač u Open eri koji je izgubio dva ili više Grand Slam finala kada je imao prednost od 0:2 u setovima. Istovremeno je postao prvi finalista nekog Grand Slama koji je na jednom turniru odigrao četiri meča u pet setova. Rus je odigrao ukupno 31 set na Australian Openu, više od bilo kojeg tenisača u povijesti. Proveo je više od 23 sata i 50 minuta na terenu, što je također rekord na GS turnirima.

"Tri puta sam poražen u finalima, nadam se da ću biti bolji sljedeći put. Nažalost nisam imao sreće da uzmem trofej, ali ću se truditi da sljedeći put to uradim za sve vas. Izgubiti finale je uvijek teško, ali ovdje sam gubio i ranije. Potrudit ću se da bude bolje sljedeći put", rekao je Daniil te se dotakao
Sinnera.

"Ako ostane zdrav i igra ovako, u jednom trenutku će biti broj jedan. Dva mjeseca, godinu dana, dvije, jednog momenta. Mnogi igrači su prošli razne stvari u sezonama i karijerama, vidjet ćemo kako će Jannik da se nosi sa svim. I sebe sam stavio u dobru poziciju. Pretpostavljam da sam No.2 u trci. Moram dati sve od sebe da budem blizu", zaključio je Rus.

Kopirati
Drag cursor here to close