Norvežanin je imao dosta sreće

Foss-Solevaag slavio u Madonni

Norvežanin je imao dosta sreće, jer je vodeći nakon prve voženje Francuz Clement Noel napravio grešku, nije ulovio zadnja plavu kapiju u drugoj vožnji pa je diskvalificiran.
Sport / Ostali sportovi | 22. 12. 2021. u 23:32 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Super zanimljivo je bilo na tradicionalnom večernjem slalomu u poznatom skijalištu u Madonni di Campiglio. Pobjeda druga u karijeri, pripala je Norvežaninu Sebastianu Foss-Solevaagu, aktualnom svjetskom prvaku iz Cortine.

Norvežanin je imao dosta sreće, jer je vodeći nakon prve voženje Francuz Clement Noel napravio grešku, nije ulovio zadnja plavu kapiju u drugoj vožnji pa je diskvalificiran. Njegova prednost u odnosu na Foss-Solevaag u cilju je bila sekundu i 91 stotinku! Uzalud.

Sebastian Foss-Solevag je ostao na prvo mjestu, s malih 10 stotinki prednosti ispred Alexisa Pinturaulta, dok je treći Šveđanin Kristoffer Jakobsen za pobjednikom kasnio 11 stotinki. Jakobsen bi ove sezone mogao biti jako dobar u slalomu s obzirom na to da je drugi put na postolju. U Val d'Isereu je bio drugi.

Ukupno 16 skijaša nije uspjelo završiti prvu vožnju, među njima su se našla i trojica iz prve jakosne skupine Marco Schwarz, Manuel Feller, odnosno Linus Strasser, ali su zato svoju priliku iskoristili čak četiri skijaša sa startnim brojevima većim od pedeset. Austrijanac Dominick Rachner, Japanac Yohei Koyama, Španjolac Joaquim Salarich i Bugar Kamen Zlatkov.

Zlatkov je bio trideseti, Španjolac Salarich dvadeset peti, Japanac Koyama je zamalo ušao među dvadeset, dok je dva mjesta ispred njega bio Dominick Rachner. Gledajući skijaše s visokim startnim brojevima, Johaness Trolz je imao startni broj 38. pa je sa sekundom i 56 stotinki došao do 11.mjesta.

Kako drugu vožnju nisu završili kandidati za visok plasman, Henrik Kristoffersen i Dave Ryding, u konačnom poretku slaloma. Japanac Koyama je kompletirao sjajnu večer osvojenim osmim mjesto.

Hrvatska je imala trojicu skijaša u Madonni. Njihovi nastupi nisu bili idealni, ali su na kraju dvojica završila među trideset najboljih.
Zupčić je nakon trećeg mjesta u Val d'Isereu u prvom slalomu sezone, u drugom zauzeo 16. mjesto, što nije loše s obzirom na to da je prvu vožnju zaključio na slabom 27.mjestu Matej Vidović je zauzeo 26. mjesto.

Do kraja ove kalendarske godine skijašima su ostale još brze utrke u Bormiju nakon Božića, a 2022. kreće slalomom u Zagrebu. Večerašnjom pobjedom Foss-Solevaag je sa 140 bodova došao na diobu prvog mjesta s Jakobsenom u redoslijedu najboljih slalomaša, dok je treći Noel sa 100 bodova. Filip Zubčić je na toj ljestvici peti sa 75 bodova.U ukupnom redoslijedu vodi Švicarac Marco Odermatt sa 633 boda, ispred Austrijanca Matthiasa Mayera koji ima 405 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close