Šesta pobjeda na istoj stazi

Paris za povijest u Bormiju

Paris je u Bormiju doskijao do 20. pobjede u karijeri, a 16. u spustu, čime je stigao na četvrto mjesto vječne ljestvice.
Sport / Ostali sportovi | 28. 12. 2021. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski skijaš Dominik danas je ispisao jednu posebnu stranicu povijesti svijetskog skijanja. Postao je prvi skijaš koji je uspio na jednoj stazi slaviti šest puta. I to onoj vrlo neugodnoj, pa i opasnoj ako hoćete, Stelvio u Bormiju.

Paris je na ovoj stazi prvi put pobjedio još 2012. godine, nakon toga je bio najbrži četiri puta, dva zaredom 2018. godine. Danas je ovu stazu prošao u vremenu 1:54.63, što je za 24 stotinke brže od vremena ove sezone odličnog vodećeg u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Švicarca Marca Odermatta koji je u trenutku kad se spustio niz stazu djelovao kao kandidat za pobjedu, jer je pred do tada vodećim Norvežaninom Aleksanderom Aamodtom Kildeom stvorio 88 stotinki prednosti.

Norvežanin je na kraju bio tek šesti, jer su od njega bili brži Švicarac Niels Hintermann, Austrijanac Daniel Hemetsberger i Nijemac Dominik Schwaiger. Samo su trojica skijaša imala zaostatak ispod jedne sekunde.

Paris je u Bormiju doskijao do 20. pobjede u karijeri, a 16. u spustu, čime je stigao na četvrto mjesto vječne ljestvice. Ispred njega su po broju spustaških pobjeda u Svjetskom kupu samo trojica legendarnih skijaša, Austrijanci Franz Klammer (25 pobjeda) i Stephan Eberhater (18) te Švicarac Peter Mueller (19).

Kopirati
Drag cursor here to close