Slalom u Schladmingu

Sada je na red došao Linus Straßer

Slično kao u nekim prethodnim utrkama, kda je došlo vrijeme da se odlučuje o pobjedniku, podbacili su oni najbolji iz prve vožnje. Francuz Clement Noel osvojio tek deveto mjesto, Lucas Braathen je bio 12., a najbolja dvojica nisu ni došla do cilja.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2022. u 00:07 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Clément Noël, Sebastian Foss-Solevåg, Johannes Strolz, Lucas Braathen, Dave Ryding, Linus Straßer. Šest slaloma Svjetskog kupa, šest različitih pobjednika. Realno, niti u jednoj utrci favoriti nisu opravdali očekivanja. Ni ovaj posljednji koji se vozio prije Olimpijade nije bio drugačiji.

Na stazi Planai u poznatom Schladmingu, skijaši su odradili večernji slalom. Linus Strasser, Nijemac je po drugi put u karijeri slavio u slalomu, prvi put nakon Zagreba prošle godine. Imao je na kraju male tri stotinke prednosti ispred Atle Lie McGrath iz Norveške koji je došao do drugog mjesta s startnim brojem 34. Treći je završio Austrijanac Manuel Feller, koji se jedva uvrstio među 30 najboljih, a onda je s uvjerljivo najboljim vremenom došao do najniže stepenice pobjedničkog postolja.

Slično kao u nekim prethodnim utrkama, kda je došlo vrijeme da se odlučuje o pobjedniku, podbacili su oni najbolji iz prve vožnje. Francuz Clement Noel osvojio tek deveto mjesto, Lucas Braathen je bio 12., a najbolja dvojica nisu ni došla do cilja. Iskusni Giuliano Razzoli je zapeo negdje na polovini staze, Šveđanin Kristoffer Jakobsen, koji je briljirao u prvoj vožnji, zapeo je već za treću kapiju pa je ostao bez bodova.

Lucas Braathen ostao je vodeći u slalomskom redoslijedu za Mali kristalni globus sa 257 bodova, a drugi je Sebastian Foss-Solevaag sa 220, treći Manuel Feller koji je sakupio 185 bodova. Ukupno je u Svjetskom kupu vodeći Švicarac Marco Odermatt sa 1200 bodova, dok je na drugom mjestu Aleksander Aamodt Kilde sa 825. Kada su u pitanju skijaši iz Hrvatske, Filip Zubčić, Matej Vidović, Samuel Kolega nisu završili prvu vožnju, dok je Istok Rodeš u cilju bio 38.

Kopirati
Drag cursor here to close