Treći trijumf na kultnoj stazi

Feuz polako postaje kralj Streifa

Za one koji ne znaju, vrijedi napomenuti kako je Streif toliko zahtjevan da u skijaškoj sezoni neki dijelovi nisu pripremljeni za rekreativce, nego su prikazani samo kao skijaške rute.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2022. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za kraj vikenda u u austrijskom Kitzbühelu, skijaši su odradili posljednji spust prije početka Olimpijskih igara. Švicarac Beat Feuz je je prošle godine pobijedio u oba spusta u Kitzbühelu, ove je još jednom potvrdio kako mu jednostavno opasni Streif odgovora trećim trijumfom, ukupno 16-tim u karijeri.

Danas je Feuz iza sebe ostavio zemljka i ove sezone odličnog Marca Odermatta koji je bio sporiji 21 stotinku. Austrijanac Daniel Hemetsberger bio je treći (+0.90), a Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je pobijedio na skraćenom spustu u petak, zauzeo je šesto mjesto (+1.23).

U ukupnom poretku Odermatt ima 1200 bodova, a Kilde 825, dok u poretku spusta vodi Kilde s osam bodova više od Feuza. Naravno i ove godine svi oni koji su posmatrali utrke spusta na Strefu su mogli uživati u poprilično opasnim i neugodnima prolascima skijaša na nekim dijelovima staze i brzinama preko 100 km/h.

Za one koji ne znaju, vrijedi napomenuti kako je Streif toliko zahtjevan da u skijaškoj sezoni neki dijelovi nisu pripremljeni za rekreativce, nego su prikazani samo kao skijaške rute. Utrka na Streifu danas je jedan od klasika Svjetskog kupa, nezaobilazna stanica svakog siječnja.

Više od tisuću ljudi skrbi da organizacija protekne u savršenom redu; za sigurnost skijaša brine se čak 15 km različitih mreža postavljenih uz stazu. Utrka je prerasla sportske okvire i postala mondeni društveni događaj na kojem se okuplja svjetski jet set. Kao recimo na utrci Formule 1 u Monte Carlu i zato svaka pobjeda ima svoju težinu. Uostalom pogledajte vožnju Beata Feuza.

Video: Beat Feuz Winning Run at Kitzbühel 

 

Kopirati
Drag cursor here to close