Prvi trijumf u karijeri

Johannes Strolz kreirao iznenađenje

Kada su u pitanju skijaši iz Hrvatske, čak četvorica su uspjela osvojiti bodove što je veliki rezultat.Filip Zubčić je završio kao 15-ti, Samuel Kolega je završio na 21. mjestu, Matej Vidović je tri mjesta slabije plasiran, dok je Istok Rodeš bio 25.
Sport / Ostali sportovi | 09. 01. 2022. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanac Johannes Strolz je sa startnim brojem 38 postao senzacionalni pobjednik današnjeg slaloma u Adelbodenu.
Slaloma koji će ostati zapisan kao jedan posebnih u Svjetskom kupu. Slaloma u kojem smo imali 24 skijaša unutar jedne sekunde nakon prve vožnje, pa je zato i krajnji ishod iznenađujući.

Svoju priliku je iskoristio skijaš kojem je do danas najbolji rezultat bilo 10. mjesto na slalomu u Madonni di Campiglio prije dvije godine.Austrijanac je u prvoj vožnji iskorsitio odlično pripremljenu stazu i ostvario sedmi rezultat, a za vodećim sunarodnjacima Fabiom Gstreinom i Manuelom Fellerom zaostao je samo 17 stotinki.

Petim vremenom u drugoj vožnji Strolz je uspio doći do pobjede, jer su od šestorice koji su bili ispred njega Francuzi Alexis Pinturault i Fabio Gstrein pogriješili, dok su Feller te Švicarci Ramon Zenhaeusern i Luca Aerni bili sporiji. Drugoplasirani na subotnjem veleslalomu Manuel Feller ponovno je osvojio drugo mjesto sa 17 stotinki zaostatka za pobjednikom, dok je do mjesta na postolju sa 14. pozicije iz prve vožnje doskijao Nijemac Linus Strasser, koji je imao drugo vrijeme druge vožnje i za Strolzom zaostao 29 stotinki.

Kada su u pitanju skijaši iz Hrvatske, čak četvorica su uspjela osvojiti bodove što je veliki rezultat.Filip Zubčić je završio kao 15-ti, Samuel Kolega je završio na 21. mjestu (+1.73) i po drugi put u karijeri osvojio bodove, Matej Vidović je bio 24. (+1.92), a Istok Rodeš 25. (+2.00) na svom debitantskom nastupu u ovoj sezoni.

Nakon tri slaloma u novoj sezoni i dalje su u vodstvu Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen sa po 140 bodova, iako nisu došli do cilja prve vožnje u Adelbodenu, baš kao ni Francuz Clement Noel koji je sa 100 bodova na diobi trećeg mjesta sa Johannesom Strolzom. Na odličnom šestom mjestu je Filip Zubčić koji ima 91 bod.

U ukupnom redoslijedu vodeći je Švicarac Marco Odermatt sa 845 bodova, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea koji ima 469 bodova. Zubčić je sa 214 bodova na 11. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close