Senzacija

Braathen napravio podvig u Wengenu

Čovjek je bio tek 29. nakon prve vožnje sa zaostatkom od dvije sekunde i četiri stotinke i vjerojatno ni sam nije mogao sanjati kako će se stvari razvijati par sati kasnije.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2022. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norvežanin Lucas Braathen senzacionalni je pobjednik slaloma za Svjetski kup u Wengenu. Norvežanin je slavio na krajnje nevjerojatan način, jer je drugu vožnju bukvalno dohvatio kao jedan od posljednjih skijaša. Čovjek je bio tek 29. nakon prve vožnje sa zaostatkom od dvije sekunde i četiri stotinke i vjerojatno ni sam nije mogao sanjati kako će se stvari razvijati par sati kasnije. Johnny Davidson, trener iz Norveške je postavio drugu stazu koja kao da je bila začarana za preostalih 28 skijaša. Braathen je ostvario vrijeme 1:41.48 koje će do kraja biti nedostižno.

Više od pola sata Braathen je čekao hoće li netko dostići njegov rezultat i nitko nije uspio. Od kandidata i skijaša koji su bili visoko plasirani nakon prve vožnje, Austrijanac Feler je završio na petom mjestu s 39 stotinki slabijim vremenom. Norvežanin Kristoffersen je ostao bez plasmana, iako je na posljednjem prolazu imao više od sekunde bolje vrijeme od Braathena, ali je troja vrata prije cilja napravio grešku i ostao bez plasmana. Njegov zemljak Foss - Solevaag je bio šesti, Francuz Noel tek osmi. Što se tiče krajnjeg poretka, drugo mjesto je s 22 stotinke zaostatka na kraju zauzeo Švicarac Daniel Yule, a treće Talijan Giuliano Razzoli s 29 stotinki slabijim vremenom.

Vodeći u redoslijedu slalomaša je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag sa 180 bodova, drugi je Yule sa 162, a treći Braathen sa 155.U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt s 1075 bodova, drugi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde ima 685, a treći Austrijanac Mathias Mayer 592.

U Wengenu su nastupila trojica hrvatskih predstavnika, ali niti jedan nije izborio drugu vožnju. Filip Zubčić je u prvoj zauzeo 34. mjesto sa 2.66 sekundi zaostatka za Kristoffersenom, Istok Rodeš 39. sa 3.06 sekundi iza vodećeg, dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close