Poznati parovi četvrtfinala

Rusija pomogla Srbiji, Hrvatska protiv Italije

Na kraju su za dva mjesta kao najbolje druge selekcije u igri bile Španjolska, Švedska i Srbija. Švedska je izgubila četiri seta, Srbija šest, a Španjolska sedam setova.
Sport / Ostali sportovi | 29. 11. 2021. u 01:39 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konačni rasplet po skupinama finalnog turnira Svjetske skupine Davis Cupa smo dobili tek kasno, jedan sat iza ponoći. Jednostavno se čekao konačnih rasplet u meču između Rusije i Španjolske. Na kraju su dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije koje idu u četvrtfinale Švedska i Srbija.

Upravo je Rusija pomogla Srbiji i eliminirala oslabljenu domaću selekciju koja je bila jako blizu. Feliciano López je odigrao svoj najbolji meč u posljednjih nekoliko godina, pa je uspio preokrenuti i pobijediti Andreya Rubleva u tri seta. Daniil Medvedev je opravdao očekivanja pa je odluka pala u meču parova. I tu Španjolci krenuli dobro, ali nisu izdržali. Karatsev i Rublev su slavili 2:1.

Njemačka je u meču za prvo mjesto dobila Austriju 2:1, Novak nije imao šanse protiv Struffa, baš kao što nisu imali Oliver Marach i Philipp Oswald u igri parova. Krawietz i Pütz su ostavili Srbiju u čekaonici.

Kazahstan je završio na prvom mjestu u svojoj skupini, Hrvatska u svojoj iako je Marin Čilić razočarao u nedjelju, izgubivši od 282. igrača na svijetu od Zsombora Pirosa.

Na kraju su za dva mjesta kao najbolje druge selekcije u igri bile Španjolska, Švedska i Srbija. Švedska je izgubila četiri seta, Srbija šest, a Španjolska sedam setova.

Parovi četvrtfinala:
Italija - Hrvatska (Ponedeljak - Torino)
Njemačka - Velika Britanija (Utorak - Innsbruck)
Srbija - Kazahstan (Srijeda - Madrid)
Rusija - Švedska (Četvrtak - Madrid)

Kopirati
Drag cursor here to close